+36 70 369 44 78

Blog

Van aki csak poénkodik vele, hogy eladja a veséjét egy Apple termékért és van aki meg is csinálta!

Van aki csak poénkodik vele, hogy eladja a veséjét egy Apple termékért és van aki meg is csinálta!

Egy kínai fiatalember a barátai előtt szeretett volna villogni a legújabb iPhone készülékkel, sajnos azonban családja anyagi helyzete nem tette lehetővé, hogy vegyen egyet, így egészen extrém módszerhez folyamodott, hogy pénzt szerezzen a telefonra. A dolog finoman szólva sem végződött jól.

Az eset már 8 évvel ezelőtt történt, de mostanában kapta fel az internet. Történt, hogy a most 25 éves Wang Shangkun 2011-ben mindenképpen szeretett volna egy vadiúj iPhone 4s készüléket, hogy menőzzön kicsit a haveroknak és esetleg felszedjen egy-két lányt. A 17 éves fiúnak azonban nem tellett a telefonra, így arra az elhatározásra jutott, hogy eladja a jobb veséjét egy szervkereskedőnek, mivel állítása szerint egy vesével is tökéletesen el lehet éldegélni, főleg ha hozzájut a szeretett almás telóhoz. A srác a veséjéért 900 ezer forintnak megfelelő összeget kapott, amiből rögtön egy új iPad-re is tellett az iPhone mellé.

A történet ezután “nem várt” fordulatot vett, ugyanis a hanyag orvosi beavatkozásnak és a nem steril körülményeknek köszönhetően Wang megmaradt veséje fertőzést kapott és elkezdett leállni. Ennek köszönhetően a fiatal ember azóta is rendszeres dialízisre szorul és egész életét ágyhoz kötve kell leélnie.

Az üggyel kapcsolatban a hatóságok összesen kilenc embert vettek őrizetbe, közülük ötöt (beleértve a műtétet végző orvosokat) börtönbe is zártak még 2012-ben, a család pedig 300 ezer dollár, vagyis mintegy 840 millió forint kártérítést kapott.
Wang pedig kénytelen volt feladni a a tanulmányait és jelenleg különböző szociális jutatatásokból él. Mint elmondta, azért választotta a drasztikus pénz szerzési lehetőséget, mert Kína egyik szegényebb régiójának lakójaként neki vagy családjának sosem lett volna lehetőségük, hogy megvegyék az Apple új készülékeit.

 

forrás

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.