+36 70 369 44 78

Blog

Nem kapcsol be az iPhone készülékem, mit tegyek?

Nem kapcsol be az iPhone készülékem, mit tegyek?

Szervizünkbe betérő ügyfeleinktől sokszor halljuk, hogy az iPhone készüléke egyszer csak úgy döntött, hogy nem kapcsol be vagy frissítés után nem tudott életet lehelni többé, esetleg az Apple logót tudja csak betölteni a készülék. Természetes ebben az esetben az ijedtség, viszont pánikra nincs ok. A hibát könnyedén orvosolhatjuk a NAND chip cserélésével. Olvass tovább, hogy megtudd mi a teendőd.

Szinte 100% – os bizonyossággal kijelenthető, hogy ebben az esetben a NAND meghibásodásával állunk szemben. Az iPhone készülékek szoftverét az úgynevezett NAND flash tartalmazza. Ezekre a soros elérésű memóriákra jellemző, hogy megbízhatóan tudnak nagy mennyiségű adatot tárolni. Amennyiben a memórán tárolt tartalom megsérül vagy maga a az alkatrész meghibásodik úgy a készülék működésképtelenné válik. Tehát, egyetlen chip meghibásodása iPhone – unk végét jelenti.

 

Mi okozhatja a meghibásodást?

  • A memória túltelítődése adatokkal
  • A készülék leejtése
  • Fizikai sérülések
  • Folyadékkal való érintkezés

Azon kívül, hogy készülékünket óvjuk a külső behatásoktól a legjobb, tehát nem tesszük ki szélsőséges időjárásnak, nem ejtjük vízbe stb… amit még tehetünk, hogy elkerüljük ezt a fajta alaplapi problémát: figyelünk arra, hogy magán a készüléken ne tároljunk a teljes memória kapacitáshoz képest túl sok adatot. Mit is jelent ez? Például egy 64 GB – os készüléknél szabadon hagyunk 5-10 GB – ot. Ezzel elkerüljük, hogy a telefon teljesítményét, akkumulátor kapacitását, gyorsaságát befolyásolja a rengeteg adat és nem csak gördülékenyebben fog működni, hanem nagy az esélye, hogy elkerüljük ezt a fajta alaplapi problémát.

Ha rengeteg képet gyűjtöttünk az éves során érdemes ezeket az icloud – ban tárolni, hiszen onnan pillanatok alatt elérhetők és nem a telefonon foglalja a helyet, ugyanez vonatkozik a kiemelten fontos adatokra, dokumentumokra. Fontos, hogy legyen elég szabad tárhely az iPhone készüléken.

Amennyiben már megtörtént a baj, érdemes szakszervizhez fordulni, ahol nagy tapasztalattal rendelkeznek az alaplapi problémák megoldásában. Ilyen például a CareCity iPhoneszerviz.

Fontos, hogy a készülék javítása ebben az esetben teljes adatvesztéssel történik, ezért mindig legyen friss biztonsági mentésed! Az iPhone – on levő adatokat nem lehet már megmenteni NAND chip hibásodás esetén, de az icloudból könnyedén vissza állítható!

KATTINTS a CareCity iPhoneszerviz NAND javítás áraiért

Forrás: Gadget-manual

Hasonló bejegyzések

2023. 7. 5.

iCloud minden Apple készülékedre!

Azt kérdezed, miért éri meg számítástechnikai eszközeidet kizárólag Apple termékekre cserélned? Miért vegyél az iPhone mellé iPad- et, és ha már itt tartunk, miért jobb a Mac gép bármely másfajta laptopnál?  A válasz egyszerű: iCloud. Ez az Apple saját internetes tároló-szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy az összes OS és iOS eszközödet összehangold; segítségével csaknem minden […]

Elolvasom
2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.