+36 70 369 44 78

Blog

Nem kapcsol be az iPhone készülékem, mit tegyek?

Nem kapcsol be az iPhone készülékem, mit tegyek?

Szervizünkbe betérő ügyfeleinktől sokszor halljuk, hogy az iPhone készüléke egyszer csak úgy döntött, hogy nem kapcsol be vagy frissítés után nem tudott életet lehelni többé, esetleg az Apple logót tudja csak betölteni a készülék. Természetes ebben az esetben az ijedtség, viszont pánikra nincs ok. A hibát könnyedén orvosolhatjuk a NAND chip cserélésével. Olvass tovább, hogy megtudd mi a teendőd.

Szinte 100% – os bizonyossággal kijelenthető, hogy ebben az esetben a NAND meghibásodásával állunk szemben. Az iPhone készülékek szoftverét az úgynevezett NAND flash tartalmazza. Ezekre a soros elérésű memóriákra jellemző, hogy megbízhatóan tudnak nagy mennyiségű adatot tárolni. Amennyiben a memórán tárolt tartalom megsérül vagy maga a az alkatrész meghibásodik úgy a készülék működésképtelenné válik. Tehát, egyetlen chip meghibásodása iPhone – unk végét jelenti.

 

Mi okozhatja a meghibásodást?

  • A memória túltelítődése adatokkal
  • A készülék leejtése
  • Fizikai sérülések
  • Folyadékkal való érintkezés

Azon kívül, hogy készülékünket óvjuk a külső behatásoktól a legjobb, tehát nem tesszük ki szélsőséges időjárásnak, nem ejtjük vízbe stb… amit még tehetünk, hogy elkerüljük ezt a fajta alaplapi problémát: figyelünk arra, hogy magán a készüléken ne tároljunk a teljes memória kapacitáshoz képest túl sok adatot. Mit is jelent ez? Például egy 64 GB – os készüléknél szabadon hagyunk 5-10 GB – ot. Ezzel elkerüljük, hogy a telefon teljesítményét, akkumulátor kapacitását, gyorsaságát befolyásolja a rengeteg adat és nem csak gördülékenyebben fog működni, hanem nagy az esélye, hogy elkerüljük ezt a fajta alaplapi problémát.

Ha rengeteg képet gyűjtöttünk az éves során érdemes ezeket az icloud – ban tárolni, hiszen onnan pillanatok alatt elérhetők és nem a telefonon foglalja a helyet, ugyanez vonatkozik a kiemelten fontos adatokra, dokumentumokra. Fontos, hogy legyen elég szabad tárhely az iPhone készüléken.

Amennyiben már megtörtént a baj, érdemes szakszervizhez fordulni, ahol nagy tapasztalattal rendelkeznek az alaplapi problémák megoldásában. Ilyen például a CareCity iPhoneszerviz.

Fontos, hogy a készülék javítása ebben az esetben teljes adatvesztéssel történik, ezért mindig legyen friss biztonsági mentésed! Az iPhone – on levő adatokat nem lehet már megmenteni NAND chip hibásodás esetén, de az icloudból könnyedén vissza állítható!

KATTINTS a CareCity iPhoneszerviz NAND javítás áraiért

Forrás: Gadget-manual

Hasonló bejegyzések

2020. 12. 1.

Fogyasztók megtévesztéséért bünteti az olasz versenyhatóság az Apple – t

Megfelelően vízálló az iPhone készüléked vagy óvd a folyadékoktól? Úszóbajnokként reklámozza az Apple világszerte az iPhone 12 termék családot, ez pedig az olasz verseny hatóság számára elfogadhatatlan. Rengeteg marketing gyakorlatot lehet az Apple – től a fogyasztók befolyásolásának nevezni. Vízálló vagy sem az iPhone készülék? “Az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max por-, csepp- és vízálló. A vizsgálatokat […]

Elolvasom
2020. 11. 24.

Beázott iPhone készülékem… Mit tegyek?

Az elektronikai eszközök egyik leggyakoribb meghibásodásának oka a beázás. Vízállóság tekintetében az iPhone készülékek nem a bajnok úszók közé sorolhatók. Amég az Apple egyes termékei, mint például a Watch tökéletes akár vízi sportokhoz is, addig szeretett okos telefonunkat jobb távol tartani a víztől. De mit tehetünk, ha már egyszer megtörtént a baj és beázott iPhone […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.