+36 70 369 44 78

Blog

,,A következő számítógéped nem számítógép lesz”

,,A következő számítógéped nem számítógép lesz”

Állítja az Apple, ugyanis szép csendben frissítették a MacBook Air és az iPad Pro kínálatukat és megduplázták a Mac mini tárhelyét is.

Az idei MacBook Air termékfrissítés talán legfontosabb aspektusa, hogy az Apple ebben is visszatért az “ollós” kialakítású billentyűzet használatához, miután a pár éve használni kezdett Butterfly-mechanikás megoldása több eszközben is csődöt mondott. Ezen kívül az új gép már tizedik generációs Intel Core processzorral érkezik, így a grafikai teljesítménye akár 70 százalékot is nőhetett az Iris Plus Graphics videovezérlőnek köszönhetően.

A másik fontos, vagy talán a fontosabb bejelentés azonban az iPad Pro frissítése jelenti.
Továbbra is 11 illetve 12,9 hüvelykes kialakításban kaphatóak, de az új Apple A12Z Bionic chipnek köszönhetően egy kicsit erősebbek lettek, az opcionálisan megvásárolható billentyűzetes tokjuk (májustól érkezik 117 990 illetve 137 990 forintos áron) pedig futurisztikus design-t kapott; kiemeli és “lebegteti” az eszközt az asztal síkjából.

A lényeg azonban az új kamerarendszer, ugyanis

a széles látószögű és az új, ultraszéles látószögű kamerával tökéletes fotókat és videókat komponálhatsz. A kamerákhoz stúdióminőségű mikrofonokból és négy hangszóróból álló hangrendszer párosul, így iPad Pród akár többkamerás filmfelvevő eszközként is használhatod.

Ezek mellett helyett kapott még egy úgynevezett LiDAR szkenner, ami tulajdonképpen egy lézeralapú – távérzékelős – technológia, ami a fotós és a kiterjesztett valóságos alkalmazások számára nyit új lehetőségeket.

A termékek már itthon is rendelhetőek. Az új MacBook Air kezdőára 409 990 forint, a kisebbik iPad Pro 324 990 forintért, a nagyobbik  pedig 399 990 forintért lehet a miénk.

 

forrás: Origo, Apple

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.