+36 70 369 44 78

Blog

A rizs nem megfelelő köret iPhone készülékedhez

A rizs nem megfelelő köret iPhone készülékedhez

Te is azok közé tartozol, akik iPhone vagy iPad készülékük társaságában vesznek forró fürdőt? Esetleg a medence szélén is szívesen olvasol híreket okos eszközödön? Úszott már szeretett társad a wc csészében?

Az elektronikai eszközök egyik leggyakoribb meghibásodásának oka a beázás, különösképpen mióta mindenhova magunkkal visszük őket. iPhone 7 és az ezután megjelent típusok tulajdonosai már fellélegezhetnek, ha a vízállóságról van szó, viszont, az ennél korábbi eszközök még nem rendelkeznek vízálló minősítéssel.

Az internet segítségével számtalan házi praktikára lehet lelni, viszont ezeknek nagy része nem segít megoldani a problémát, sőt akár ront is a jelenlegi helyzeten.

A legnépszerűbb házi praktika, a beázott telefon rizsbe tétele. A rizs valóban finom köret sajtok, húsok mellé, viszont az Apple készülékek javításához nem ajánlott. Néhány esetben a rizspor a keményítő tartalma miatt további károkat okozhat vagy beleragadhatnak a rizsszemek a csatlakozókba.

Akkor mi a teendő beázás esetén?

Minél gyorsabban ki kell kapcsolni a készüléket

  • A legfontosabb, hogy a készülék áramtalanítva legyen, hogy ne lépjen fel zárlat, valamint elkerüljük a további alkatrészek meghibásodását. iPhone esetében nem lehet egy mozdulattal eltávolítani az akkumulátort, ezáltal nem tudjuk megszüntetni az áramellátást. Ezért a legtöbb, amit tehetünk, hogy kikapcsoljuk.

Szakszerviz felkeresése

  • Ahhoz, hogy a beázás miatt ne kelljen lemondani okos eszközünkről érdemes, minél hamarabb szakszerű segítséghez fordulni. A szervizben a megfelelő eszközök segítségével kiszárítják és tisztítják a belsejét is, minden alkatrészt alaposan átvizsgálnak, hogy felmérjék történt – e meghibásodás.

Ha mégis megtörtént a baj, célszerű minél előbb szervizbe sietni a telefonnal, ugyanis minél többet várunk a folyadék bekerülése után, annál inkább csökken a sikeres javítás esélye. Akkor is mindenképpen hozd be hozzánk, ha működőképes maradt a készülék, mert előfordulhat, hogy pár hét után jelentkezik az első hibajelenség, viszont akkor már valószínűleg súlyos mértékű károsodással nézünk szembe.

Amennyiben beázott a készüléked, ne késlekedj, haladéktalanul keress fel minket! És ne feledd, iPhone mellé nem a rizst ajánljuk!

Beázott iPhone tisztítása
Beázott iPad tisztítása

Hasonló bejegyzések

2023. 7. 5.

iCloud minden Apple készülékedre!

Azt kérdezed, miért éri meg számítástechnikai eszközeidet kizárólag Apple termékekre cserélned? Miért vegyél az iPhone mellé iPad- et, és ha már itt tartunk, miért jobb a Mac gép bármely másfajta laptopnál?  A válasz egyszerű: iCloud. Ez az Apple saját internetes tároló-szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy az összes OS és iOS eszközödet összehangold; segítségével csaknem minden […]

Elolvasom
2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.