+36 70 369 44 78

Blog

A rizs nem megfelelő köret iPhone készülékedhez

A rizs nem megfelelő köret iPhone készülékedhez

Te is azok közé tartozol, akik iPhone vagy iPad készülékük társaságában vesznek forró fürdőt? Esetleg a medence szélén is szívesen olvasol híreket okos eszközödön? Úszott már szeretett társad a wc csészében?

Az elektronikai eszközök egyik leggyakoribb meghibásodásának oka a beázás, különösképpen mióta mindenhova magunkkal visszük őket. iPhone 7 és az ezután megjelent típusok tulajdonosai már fellélegezhetnek, ha a vízállóságról van szó, viszont, az ennél korábbi eszközök még nem rendelkeznek vízálló minősítéssel.

Az internet segítségével számtalan házi praktikára lehet lelni, viszont ezeknek nagy része nem segít megoldani a problémát, sőt akár ront is a jelenlegi helyzeten.

A legnépszerűbb házi praktika, a beázott telefon rizsbe tétele. A rizs valóban finom köret sajtok, húsok mellé, viszont az Apple készülékek javításához nem ajánlott. Néhány esetben a rizspor a keményítő tartalma miatt további károkat okozhat vagy beleragadhatnak a rizsszemek a csatlakozókba.

Akkor mi a teendő beázás esetén?

Minél gyorsabban ki kell kapcsolni a készüléket

  • A legfontosabb, hogy a készülék áramtalanítva legyen, hogy ne lépjen fel zárlat, valamint elkerüljük a további alkatrészek meghibásodását. iPhone esetében nem lehet egy mozdulattal eltávolítani az akkumulátort, ezáltal nem tudjuk megszüntetni az áramellátást. Ezért a legtöbb, amit tehetünk, hogy kikapcsoljuk.

Szakszerviz felkeresése

  • Ahhoz, hogy a beázás miatt ne kelljen lemondani okos eszközünkről érdemes, minél hamarabb szakszerű segítséghez fordulni. A szervizben a megfelelő eszközök segítségével kiszárítják és tisztítják a belsejét is, minden alkatrészt alaposan átvizsgálnak, hogy felmérjék történt – e meghibásodás.

Ha mégis megtörtént a baj, célszerű minél előbb szervizbe sietni a telefonnal, ugyanis minél többet várunk a folyadék bekerülése után, annál inkább csökken a sikeres javítás esélye. Akkor is mindenképpen hozd be hozzánk, ha működőképes maradt a készülék, mert előfordulhat, hogy pár hét után jelentkezik az első hibajelenség, viszont akkor már valószínűleg súlyos mértékű károsodással nézünk szembe.

Amennyiben beázott a készüléked, ne késlekedj, haladéktalanul keress fel minket! És ne feledd, iPhone mellé nem a rizst ajánljuk!

Beázott iPhone tisztítása
Beázott iPad tisztítása

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.