+36 70 369 44 78

Blog

TOP 5 hibajelenség, amely alaplapi problémára utal

TOP 5 hibajelenség, amely alaplapi problémára utal

A készülék legfontosabb alkatrésze az alaplap, amire egyfajta alvázként csatlakoznak a különféle funkciókat ellátó alkatrészek. Szerencsére meghibásodás esetén az alaplap számos esetben javítható.

Az alaplap meghibásodásának fő jelei

  1. Lefagy a készülék használat közben

Lefagyhat, esetlegesen újra indulhat a készülék, amennyiben meghibásodott az alaplap. Számos esetben olyan, mintha „szabad akarata” lenne a készüléknek.

  1. Gyorsan merül akkumulátor csere után is

Szervizünkben, ha azzal a hibajelenséggel találkozunk, hogy gyorsan merül a készülék elsődlegesen az akkumulátort teszteljük, cseréljük. Előfordulhat, hogy ez nem oldja meg a fenn álló problémát, mert alaplapi meghibásodás áll a háttérben.

  1. Kijelző csere után sem érint megfelelően

Elsődlegesen, ha nem érint vagy részlegesen érint a kijelző az alkatrész cseréjével orvosoljuk a problémát. Amennyiben a kijelző csere után sem működik megfelelően a készülék alaplapi problémával állunk szemben.

  1. Rossz hangminőség

Az iPhone 7 és 7 plusz széria jellemző széria hibája az Audio IC meghibásoda, melynek jele, hogy telefonálás közben halkan lehet hallani, valamint hangjegyzetet sem lehet felvenni.

  1. Beázás

Ha víz éri a készülék belsejét zárlat alakulhat ki az alaplapon. Ezért fontos, hogy minél előbb szervizbe kerüljön a beázott telefon, hiszen a zárlat további károkat okozhat.

Bármelyik hibajelenséget észleled, fontos, hogy minél hamarabb eljuttasd készüléked szervizünkbe! Az országban elsőként kezdtünk el alaplapi javításokat vállalni, ami a mai napig a specialitásaink közé tartozik. A legtöbb szerviz csak egy-két javítástípust nyújt, mivel a felületszerelt BGA alkatrészek cseréje bonyolult eszközöket és speciális szakértelmet kíván.  Nálunk mindez rendelkezésre áll, ezért számos hibajelenségre kínálunk megoldást. Íme egy kis ízelítő abból, hogy mi mindent meg tudunk oldani egy-egy alaplapi alkatrész cseréjével.

Kollégáink több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek és bármilyen alaplapi problémát orvosolnak. A CareCity – ben alaplapi javításokat 1 munkanapos határidővel tudunk vállalni.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.