+36 70 369 44 78

Blog

TOP 5 hibajelenség, amely alaplapi problémára utal

TOP 5 hibajelenség, amely alaplapi problémára utal

A készülék legfontosabb alkatrésze az alaplap, amire egyfajta alvázként csatlakoznak a különféle funkciókat ellátó alkatrészek. Szerencsére meghibásodás esetén az alaplap számos esetben javítható.

Az alaplap meghibásodásának fő jelei

  1. Lefagy a készülék használat közben

Lefagyhat, esetlegesen újra indulhat a készülék, amennyiben meghibásodott az alaplap. Számos esetben olyan, mintha „szabad akarata” lenne a készüléknek.

  1. Gyorsan merül akkumulátor csere után is

Szervizünkben, ha azzal a hibajelenséggel találkozunk, hogy gyorsan merül a készülék elsődlegesen az akkumulátort teszteljük, cseréljük. Előfordulhat, hogy ez nem oldja meg a fenn álló problémát, mert alaplapi meghibásodás áll a háttérben.

  1. Kijelző csere után sem érint megfelelően

Elsődlegesen, ha nem érint vagy részlegesen érint a kijelző az alkatrész cseréjével orvosoljuk a problémát. Amennyiben a kijelző csere után sem működik megfelelően a készülék alaplapi problémával állunk szemben.

  1. Rossz hangminőség

Az iPhone 7 és 7 plusz széria jellemző széria hibája az Audio IC meghibásoda, melynek jele, hogy telefonálás közben halkan lehet hallani, valamint hangjegyzetet sem lehet felvenni.

  1. Beázás

Ha víz éri a készülék belsejét zárlat alakulhat ki az alaplapon. Ezért fontos, hogy minél előbb szervizbe kerüljön a beázott telefon, hiszen a zárlat további károkat okozhat.

Bármelyik hibajelenséget észleled, fontos, hogy minél hamarabb eljuttasd készüléked szervizünkbe! Az országban elsőként kezdtünk el alaplapi javításokat vállalni, ami a mai napig a specialitásaink közé tartozik. A legtöbb szerviz csak egy-két javítástípust nyújt, mivel a felületszerelt BGA alkatrészek cseréje bonyolult eszközöket és speciális szakértelmet kíván.  Nálunk mindez rendelkezésre áll, ezért számos hibajelenségre kínálunk megoldást. Íme egy kis ízelítő abból, hogy mi mindent meg tudunk oldani egy-egy alaplapi alkatrész cseréjével.

Kollégáink több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek és bármilyen alaplapi problémát orvosolnak. A CareCity – ben alaplapi javításokat 1 munkanapos határidővel tudunk vállalni.

Hasonló bejegyzések

2020. 8. 4.

Hírmorzsák az iPhone 12 megjelenéséről

Az új iPhone debütálását minden évben izgalmak veszik körül, hiszen egy ilyen nagy volumenű világszenzáció mindig érdekes hírmorzsákat tartogat egészen a megjelenés dátumáig. Az alábbi cikkben összeszedtük, hogy milyen információkat ejtettek el az Apple tájékán az iPhone család legújabb tagjáról. INFORMÁCIÓ MORZSÁK AZ IPHONE 12 – RŐL: Pár órája ismert a legfrissebb hírt, az Apple […]

Elolvasom
2020. 7. 31.

Mi a teendő, ha lassú vagy lefagy a MacBook készüléked?

A CareCity szerviz csapatához nem csak iPhone készülékkel fordulhatsz, ugyanolyan szakértelemmel javítunk MacBook, iPad valamint Apple Watch eszközöket is. Tapasztaltad már, hogy Mac géped lassú, sőt akár le is fagy? Ennek általában két fő oka lehet, az egyik, hogy újra kell telepíteni a rendszert, a másik pedig, hogy újra kell pasztázni a hűtőfelületet, emellett pedig […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.