+36 70 369 44 78

Blog

Az örök kérdés: Vízálló az iPhone készülékem? Lerántjuk a leplet!

Az örök kérdés: Vízálló az iPhone készülékem? Lerántjuk a leplet!

Szervizünkben az ügyfelek felől sokszor felmerülő kérdés, hogy hogyan ázhatott be az adott iPhone készülék? Pedig azzal a tudattal vásárolták, hogy vízálló az iPhone készülék! Lerántjuk a leplet az örök kérdésről cikkünkben.

Az iPhone 7 előtt megjelenő modellek hivatalosan nem vízállók, még az ezutáni készülékek teljes mértékig por és korlátozott mértékig csepp állók.

  • iPhone 7 és 7 Plus, 8 és 8 Plus, valamint X és Xr modellek IP67 – es
  • Az iPhone Xs, Xs Max, 11 és 11 Pro, illetve 11 Pro Max szériák pedig IP68 – as besorolással rendelkeznek.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?
Az iPhone készülékek beázás ellen korlátozott ideig védettek. Az IP67 a gyakorlatban azt jelenti, hogy legfeljebb 2 méteres mélységig és 30 percig bírja az adott készülék, mely ezzel rendelkezik. Továbbá az IP68 – as tanúsítvánnyal rendelkezők legfeljebb 4 méteres mélységig szintén 30 percig tartanak ki a víz alatt. A besorolás és a tesztek során, melyeknek alávetik a készülékeket kizárólag a sós vízben való merülést vették figyelembe, egyéb folyadékokat, mint például sós víz, kávé, szénsavas üdítők stb… nem vettek figyelembe. Így az ellenálló képességét nem garantálja a telefonnak a fenti anyagokkal szemben. A tapasztalataink szerint kisebb esőzést, véletlenszerű kádba vagy medencébe ejtést vagy rövid elmerülést gond nélkül kibír iPhone készüléked.

Tehát, vízálló iPhone készülék nem létezik, ellenben az iPhone 7 – es széria utáni telefonok cseppállók. Minden iPhone tulajdonos számára fontos információ, hogy a készülék a por – és cseppállóságát, valamint vízlepergető hatását nem képes örökké megtartani. Idővel gyengülhet a vízzáró ragasztó, ezáltal később beázhat a készülék.

Beázott szeretett iPhone készüléked?
Szervizünkben rutinfeladat a beázott telefonok életének megmentése, mindent megtesznek kollégáink a ránk bízott készülékek sikeres szervizeléséért.

Árlistánk az alábbi LINKEN érhető el.

Forrás: Apple

Hasonló bejegyzések

2023. 7. 5.

iCloud minden Apple készülékedre!

Azt kérdezed, miért éri meg számítástechnikai eszközeidet kizárólag Apple termékekre cserélned? Miért vegyél az iPhone mellé iPad- et, és ha már itt tartunk, miért jobb a Mac gép bármely másfajta laptopnál?  A válasz egyszerű: iCloud. Ez az Apple saját internetes tároló-szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy az összes OS és iOS eszközödet összehangold; segítségével csaknem minden […]

Elolvasom
2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.