+36 70 369 44 78

Blog

Az örök kérdés: Vízálló az iPhone készülékem? Lerántjuk a leplet!

Az örök kérdés: Vízálló az iPhone készülékem? Lerántjuk a leplet!

Szervizünkben az ügyfelek felől sokszor felmerülő kérdés, hogy hogyan ázhatott be az adott iPhone készülék? Pedig azzal a tudattal vásárolták, hogy vízálló az iPhone készülék! Lerántjuk a leplet az örök kérdésről cikkünkben.

Az iPhone 7 előtt megjelenő modellek hivatalosan nem vízállók, még az ezutáni készülékek teljes mértékig por és korlátozott mértékig csepp állók.

  • iPhone 7 és 7 Plus, 8 és 8 Plus, valamint X és Xr modellek IP67 – es
  • Az iPhone Xs, Xs Max, 11 és 11 Pro, illetve 11 Pro Max szériák pedig IP68 – as besorolással rendelkeznek.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?
Az iPhone készülékek beázás ellen korlátozott ideig védettek. Az IP67 a gyakorlatban azt jelenti, hogy legfeljebb 2 méteres mélységig és 30 percig bírja az adott készülék, mely ezzel rendelkezik. Továbbá az IP68 – as tanúsítvánnyal rendelkezők legfeljebb 4 méteres mélységig szintén 30 percig tartanak ki a víz alatt. A besorolás és a tesztek során, melyeknek alávetik a készülékeket kizárólag a sós vízben való merülést vették figyelembe, egyéb folyadékokat, mint például sós víz, kávé, szénsavas üdítők stb… nem vettek figyelembe. Így az ellenálló képességét nem garantálja a telefonnak a fenti anyagokkal szemben. A tapasztalataink szerint kisebb esőzést, véletlenszerű kádba vagy medencébe ejtést vagy rövid elmerülést gond nélkül kibír iPhone készüléked.

Tehát, vízálló iPhone készülék nem létezik, ellenben az iPhone 7 – es széria utáni telefonok cseppállók. Minden iPhone tulajdonos számára fontos információ, hogy a készülék a por – és cseppállóságát, valamint vízlepergető hatását nem képes örökké megtartani. Idővel gyengülhet a vízzáró ragasztó, ezáltal később beázhat a készülék.

Beázott szeretett iPhone készüléked?
Szervizünkben rutinfeladat a beázott telefonok életének megmentése, mindent megtesznek kollégáink a ránk bízott készülékek sikeres szervizeléséért.

Árlistánk az alábbi LINKEN érhető el.

Forrás: Apple

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.