+36 70 369 44 78

Blog

Az örök kérdés: Vízálló az iPhone készülékem? Lerántjuk a leplet!

Az örök kérdés: Vízálló az iPhone készülékem? Lerántjuk a leplet!

Szervizünkben az ügyfelek felől sokszor felmerülő kérdés, hogy hogyan ázhatott be az adott iPhone készülék? Pedig azzal a tudattal vásárolták, hogy vízálló az iPhone készülék! Lerántjuk a leplet az örök kérdésről cikkünkben.

Az iPhone 7 előtt megjelenő modellek hivatalosan nem vízállók, még az ezutáni készülékek teljes mértékig por és korlátozott mértékig csepp állók.

  • iPhone 7 és 7 Plus, 8 és 8 Plus, valamint X és Xr modellek IP67 – es
  • Az iPhone Xs, Xs Max, 11 és 11 Pro, illetve 11 Pro Max szériák pedig IP68 – as besorolással rendelkeznek.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?
Az iPhone készülékek beázás ellen korlátozott ideig védettek. Az IP67 a gyakorlatban azt jelenti, hogy legfeljebb 2 méteres mélységig és 30 percig bírja az adott készülék, mely ezzel rendelkezik. Továbbá az IP68 – as tanúsítvánnyal rendelkezők legfeljebb 4 méteres mélységig szintén 30 percig tartanak ki a víz alatt. A besorolás és a tesztek során, melyeknek alávetik a készülékeket kizárólag a sós vízben való merülést vették figyelembe, egyéb folyadékokat, mint például sós víz, kávé, szénsavas üdítők stb… nem vettek figyelembe. Így az ellenálló képességét nem garantálja a telefonnak a fenti anyagokkal szemben. A tapasztalataink szerint kisebb esőzést, véletlenszerű kádba vagy medencébe ejtést vagy rövid elmerülést gond nélkül kibír iPhone készüléked.

Tehát, vízálló iPhone készülék nem létezik, ellenben az iPhone 7 – es széria utáni telefonok cseppállók. Minden iPhone tulajdonos számára fontos információ, hogy a készülék a por – és cseppállóságát, valamint vízlepergető hatását nem képes örökké megtartani. Idővel gyengülhet a vízzáró ragasztó, ezáltal később beázhat a készülék.

Beázott szeretett iPhone készüléked?
Szervizünkben rutinfeladat a beázott telefonok életének megmentése, mindent megtesznek kollégáink a ránk bízott készülékek sikeres szervizeléséért.

Árlistánk az alábbi LINKEN érhető el.

Forrás: Apple

Hasonló bejegyzések

2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom
2023. 5. 2.

Ezért nem jár töltőadapter az új készülékedhez!

 Sokakban felháborodást keltett, hogy az iPhone legutóbbi szériái mellé már nem kaphatunk töltőadaptert. Nem csoda, hogy az eddig elégedett vásárlók, akik a telefon mellé automatikusan járó fülhallgatóhoz és töltőfelszereléshez szoktak, azok most úgy érzik, hogy az Apple cserben hagyta őket. Sajnos kevesen gondolkoznak el azon, mi lehet a döntés hátterében, pedig nincs szó másról, mint […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.