+36 70 369 44 78

Blog

Budapesten járt az Apple társalapítója

Budapesten járt az Apple társalapítója

Steve Wozniak volt az aki 1976-ban Steve Jobs oldalán megalapította az Apple-t és első termékükben, az Apple I-ben is oroszlánrészt vállalt, mely eszközzel megkezdődött a személyi számítógépek kora. A továbbfejlesztett változat, az Apple II. ugyancsak jórészt Wozniak alkotása volt, majd az 1979 és 1981 között megalkotott Macin­tosh gép létrehozásában is komoly szerepet játszott.
1985-ben hagyta ott a céget és különböző vállalkozásokat indított, az Apple pedig ma már a világ legsikeresebb és legnagyobb tőzsdei cégek közé tartozik a maga 1100 milliárd dolláros összértékével, ami jó részt az iPhone készülékeknek köszönhető.

Steve Jobs egykori partnere most a Novathon konferencián tartott előadást, ahol többek között arról is mesélt, hogy már gyermekkorában is odavolt a digitalizáció világáért és hamar célként tűzte ki, hogy bárki számára elérhető, használható és olcsó gépet építsen. Ő oldotta meg elsőként, hogy a gépe színes képet alkosson egy tévéképernyőn, ráadásul olyan program írásán is fáradozott, melynek segítségével egy gyerek is új videójátékot hozhat létre.

Jobsot legendás üzletemberként jellemezte, aki aktív partner volt az ő fejlesztés iránti szeretetében, így tudták lehagyni az akkori nagy gyártókat és gyorsan és rugalmasan a csúcs felé terelni az Apple-t.
Az előadás fő csapásvonala a jelenlegi technológiai fejlődés volt, amiről Woz így nyilatkozott:

Nem jó az, ha a technológia abba az irányba megy, hogy mindenhonnan kiszorítsa az embert, átvegye szerepét, hiszen a legtöbb tevékenységnek mégiscsak az ember a középpontja. Az agyunk pedig azért van, hogy gondolkodásra használjuk, és erről nem érdemes lemondani a mesterséges intelligencia javára.

Az önvezető autókról Wozniak úgy tartja, e téren még nagyon sok fejlesztésre és szabályozási lépésre van szükség. Rengeteg probléma merülhet fel, amire még nem gondolunk: a robotika rosszindulatúan átveheti az irányítást egy autó felett, vagy károkozásnál vitás helyzetek alakulhatnak ki.

 

forrás: Magyar Nemzet

Hasonló bejegyzések

2023. 7. 5.

iCloud minden Apple készülékedre!

Azt kérdezed, miért éri meg számítástechnikai eszközeidet kizárólag Apple termékekre cserélned? Miért vegyél az iPhone mellé iPad- et, és ha már itt tartunk, miért jobb a Mac gép bármely másfajta laptopnál?  A válasz egyszerű: iCloud. Ez az Apple saját internetes tároló-szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy az összes OS és iOS eszközödet összehangold; segítségével csaknem minden […]

Elolvasom
2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.