+36 70 369 44 78

Blog

Budapesten járt az Apple társalapítója

Budapesten járt az Apple társalapítója

Steve Wozniak volt az aki 1976-ban Steve Jobs oldalán megalapította az Apple-t és első termékükben, az Apple I-ben is oroszlánrészt vállalt, mely eszközzel megkezdődött a személyi számítógépek kora. A továbbfejlesztett változat, az Apple II. ugyancsak jórészt Wozniak alkotása volt, majd az 1979 és 1981 között megalkotott Macin­tosh gép létrehozásában is komoly szerepet játszott.
1985-ben hagyta ott a céget és különböző vállalkozásokat indított, az Apple pedig ma már a világ legsikeresebb és legnagyobb tőzsdei cégek közé tartozik a maga 1100 milliárd dolláros összértékével, ami jó részt az iPhone készülékeknek köszönhető.

Steve Jobs egykori partnere most a Novathon konferencián tartott előadást, ahol többek között arról is mesélt, hogy már gyermekkorában is odavolt a digitalizáció világáért és hamar célként tűzte ki, hogy bárki számára elérhető, használható és olcsó gépet építsen. Ő oldotta meg elsőként, hogy a gépe színes képet alkosson egy tévéképernyőn, ráadásul olyan program írásán is fáradozott, melynek segítségével egy gyerek is új videójátékot hozhat létre.

Jobsot legendás üzletemberként jellemezte, aki aktív partner volt az ő fejlesztés iránti szeretetében, így tudták lehagyni az akkori nagy gyártókat és gyorsan és rugalmasan a csúcs felé terelni az Apple-t.
Az előadás fő csapásvonala a jelenlegi technológiai fejlődés volt, amiről Woz így nyilatkozott:

Nem jó az, ha a technológia abba az irányba megy, hogy mindenhonnan kiszorítsa az embert, átvegye szerepét, hiszen a legtöbb tevékenységnek mégiscsak az ember a középpontja. Az agyunk pedig azért van, hogy gondolkodásra használjuk, és erről nem érdemes lemondani a mesterséges intelligencia javára.

Az önvezető autókról Wozniak úgy tartja, e téren még nagyon sok fejlesztésre és szabályozási lépésre van szükség. Rengeteg probléma merülhet fel, amire még nem gondolunk: a robotika rosszindulatúan átveheti az irányítást egy autó felett, vagy károkozásnál vitás helyzetek alakulhatnak ki.

 

forrás: Magyar Nemzet

Hasonló bejegyzések

2019. 11. 19.

Még az idén készül valamire az Apple

December 2-án, itthoni idő szerint este 10 órakor New York városában tart még egy sajtótájékoztatót idén az Apple – számol be a Portfolio. Az esemény témája, amint az a meghívón is olvasható, 2019 legjobb alkalmazásainak és játékainak kiemelése. Az Apple minden évben közzéteszi közleményben a kedvenc alkalmazásainak és játékainak listáját, ám az, hogy most ezt […]

Elolvasom
2019. 11. 14.

Itt a 16 hüvelykes MacBook Pro

Amikor már azt hittük volna, hogy az Apple nem tartogat több harveres bemutatót a 2019-es évre, akkor megérkezett az új MacBook Pro, pontosabban annak egy 16 hüvelykes retina kijelzős változata. Az új MacBook Pro azoknak készült, akik nem ismernek határokat, és ötleteikkel képesek megváltoztatni a világot. Ez magasan a legjobb laptop, amit az Apple valaha alkotott. […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.