+36 70 369 44 78

Blog

Budapesten járt az Apple társalapítója

Budapesten járt az Apple társalapítója

Steve Wozniak volt az aki 1976-ban Steve Jobs oldalán megalapította az Apple-t és első termékükben, az Apple I-ben is oroszlánrészt vállalt, mely eszközzel megkezdődött a személyi számítógépek kora. A továbbfejlesztett változat, az Apple II. ugyancsak jórészt Wozniak alkotása volt, majd az 1979 és 1981 között megalkotott Macin­tosh gép létrehozásában is komoly szerepet játszott.
1985-ben hagyta ott a céget és különböző vállalkozásokat indított, az Apple pedig ma már a világ legsikeresebb és legnagyobb tőzsdei cégek közé tartozik a maga 1100 milliárd dolláros összértékével, ami jó részt az iPhone készülékeknek köszönhető.

Steve Jobs egykori partnere most a Novathon konferencián tartott előadást, ahol többek között arról is mesélt, hogy már gyermekkorában is odavolt a digitalizáció világáért és hamar célként tűzte ki, hogy bárki számára elérhető, használható és olcsó gépet építsen. Ő oldotta meg elsőként, hogy a gépe színes képet alkosson egy tévéképernyőn, ráadásul olyan program írásán is fáradozott, melynek segítségével egy gyerek is új videójátékot hozhat létre.

Jobsot legendás üzletemberként jellemezte, aki aktív partner volt az ő fejlesztés iránti szeretetében, így tudták lehagyni az akkori nagy gyártókat és gyorsan és rugalmasan a csúcs felé terelni az Apple-t.
Az előadás fő csapásvonala a jelenlegi technológiai fejlődés volt, amiről Woz így nyilatkozott:

Nem jó az, ha a technológia abba az irányba megy, hogy mindenhonnan kiszorítsa az embert, átvegye szerepét, hiszen a legtöbb tevékenységnek mégiscsak az ember a középpontja. Az agyunk pedig azért van, hogy gondolkodásra használjuk, és erről nem érdemes lemondani a mesterséges intelligencia javára.

Az önvezető autókról Wozniak úgy tartja, e téren még nagyon sok fejlesztésre és szabályozási lépésre van szükség. Rengeteg probléma merülhet fel, amire még nem gondolunk: a robotika rosszindulatúan átveheti az irányítást egy autó felett, vagy károkozásnál vitás helyzetek alakulhatnak ki.

 

forrás: Magyar Nemzet

Hasonló bejegyzések

2023. 3. 24.

Újra lesz TouchID az iPhone készülékekben?

Évek óta vitatott kérdés, hogy az Apple gyártói által kedvelt FaceID képes-e felülmúlni a jól bevált ujjlenyomatolvasó rendszert. A 2017-ben debütált technológia sokak tetszését elnyerte, vannak azonban, akik hiányolják az ujjlenyomatolvasót, amit már az Iphone 8 óta nem láthatunk.  Ez persze nem jelenti, hogy örökre búcsút kell mondanunk a TouchID-nak, mostanában ugyanis azt rebesgetik, hogy […]

Elolvasom
2022. 9. 1.

Nincs wifi az iPhone készülékemen

  Többször előfordul hibaként iPhone tulajdonosoknál, hogy nem tudnak rákapcsolódni telefonjukkal egy Wifi hálózatra sem, ilyenkor sajnos csak a mobilinternetet lehet használni, ami azért hosszútávon elég költséges és nem elég hatékony lehet, de akkor mégis mit tehetünk? Előszöris ellenőrizd, hogy biztosan a telefonnal van a probléma és a többi eszközöd tud-e csatlakozni az internetre, ha […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.