+36 70 369 44 78

Blog

Friss hírek a jövő évi iPhone modellekről

Friss hírek a jövő évi iPhone modellekről

Az elmúlt években már szokássá vált, hogy nem igazán az aktuális évben megjelenő Apple termékekkel kapcsolatban érkeznek a hírek, hanem mindig inkább már a következő idényben bevezetendő újdonságokról indulnak el a találgatások, mivel az aktuálisokat már tavaly óta vesézgetjük, gyakorlatilag nincs újdonság. Nincs ez másként idén se, amikor az örök érvényű Apple jós, Ming Chi Kuo, a TF International Securities elemzője belenézett a kristálygömbjébe és megosztotta a nagyérdeművel amit látott.
A szakember szerint az Apple 2020 második felében is 3 iPhone modell piacra dobását tervezi és a hálózati chipek mellett a méreteken is biztosan változtat majd.

A mérteket tekintve a mostani iPhone XS 5,8 colos méretét 5,4 colra csökkentik, ami nagyjából 1cm-el kisebb kijelzőátlót jelent. Ez jó hír lehet a kisebb kijelzőért ácsingózó felhasználóknak. Ezzel szemben az iPhone XS Max utódjának a mostani 6,5 hüvelykes 6,7 hüvelykre nőhet majd, ami nyilván valóan jól fog jönni annak a tábornak, aki a Plus/Max Apple készülékek célcsoportja és mindent ezen az eszközön intéz.
Az iPhone XR utódjának kijelző mérete 6,1″ lesz és mindhárom eszköz OLED kijelzőt kaphat majd.
A MacRumors által eddig megkapott kutatási feljegyzésben Kuo elmondta, hogy az 5,4 hüvelykes és 6,7 hüvelykes modellek támogatni fogják 5G-t, míg a 6,1 hüvelykes modell majd csak 2021-re csatlakozik, addig marad csak LTE-képes.
Ezeket az 5G-s chipeket egyelőre a Qualcomm fogja gyártani, az Apple saját megoldása az elemző szerint csak 2022-2023-ban lesz majd bevethető. A saját chip alapvetően a beszállítói függés csökkentését jelentené, ami az elmúlt évek Apple-Qualcomm pereit és a Huawei körüli botrányokat figyelembe véve felhasználói szempontból is előnyös lenne.

Azt persze, hogy mi lesz 2020-ban, pláne 2021-ben, talán még az Apple sem tudja, így nem árt ezeket a híreket – mint mindig – fenntartásokkal kezelni. Mindenesetre Kuo jóslatai eddig igencsak megbízhatónak bizonyultak és mindenképpen jó kiindulási alapok a jövőre nézve.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.