+36 70 369 44 78

Blog

Friss hírek a jövő évi iPhone modellekről

Friss hírek a jövő évi iPhone modellekről

Az elmúlt években már szokássá vált, hogy nem igazán az aktuális évben megjelenő Apple termékekkel kapcsolatban érkeznek a hírek, hanem mindig inkább már a következő idényben bevezetendő újdonságokról indulnak el a találgatások, mivel az aktuálisokat már tavaly óta vesézgetjük, gyakorlatilag nincs újdonság. Nincs ez másként idén se, amikor az örök érvényű Apple jós, Ming Chi Kuo, a TF International Securities elemzője belenézett a kristálygömbjébe és megosztotta a nagyérdeművel amit látott.
A szakember szerint az Apple 2020 második felében is 3 iPhone modell piacra dobását tervezi és a hálózati chipek mellett a méreteken is biztosan változtat majd.

A mérteket tekintve a mostani iPhone XS 5,8 colos méretét 5,4 colra csökkentik, ami nagyjából 1cm-el kisebb kijelzőátlót jelent. Ez jó hír lehet a kisebb kijelzőért ácsingózó felhasználóknak. Ezzel szemben az iPhone XS Max utódjának a mostani 6,5 hüvelykes 6,7 hüvelykre nőhet majd, ami nyilván valóan jól fog jönni annak a tábornak, aki a Plus/Max Apple készülékek célcsoportja és mindent ezen az eszközön intéz.
Az iPhone XR utódjának kijelző mérete 6,1″ lesz és mindhárom eszköz OLED kijelzőt kaphat majd.
A MacRumors által eddig megkapott kutatási feljegyzésben Kuo elmondta, hogy az 5,4 hüvelykes és 6,7 hüvelykes modellek támogatni fogják 5G-t, míg a 6,1 hüvelykes modell majd csak 2021-re csatlakozik, addig marad csak LTE-képes.
Ezeket az 5G-s chipeket egyelőre a Qualcomm fogja gyártani, az Apple saját megoldása az elemző szerint csak 2022-2023-ban lesz majd bevethető. A saját chip alapvetően a beszállítói függés csökkentését jelentené, ami az elmúlt évek Apple-Qualcomm pereit és a Huawei körüli botrányokat figyelembe véve felhasználói szempontból is előnyös lenne.

Azt persze, hogy mi lesz 2020-ban, pláne 2021-ben, talán még az Apple sem tudja, így nem árt ezeket a híreket – mint mindig – fenntartásokkal kezelni. Mindenesetre Kuo jóslatai eddig igencsak megbízhatónak bizonyultak és mindenképpen jó kiindulási alapok a jövőre nézve.

Hasonló bejegyzések

2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom
2023. 5. 2.

Ezért nem jár töltőadapter az új készülékedhez!

 Sokakban felháborodást keltett, hogy az iPhone legutóbbi szériái mellé már nem kaphatunk töltőadaptert. Nem csoda, hogy az eddig elégedett vásárlók, akik a telefon mellé automatikusan járó fülhallgatóhoz és töltőfelszereléshez szoktak, azok most úgy érzik, hogy az Apple cserben hagyta őket. Sajnos kevesen gondolkoznak el azon, mi lehet a döntés hátterében, pedig nincs szó másról, mint […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.