+36 70 369 44 78

Blog

Idén fog megjelenni az Apple virtuális valóság szemüvege!

Idén fog megjelenni az Apple virtuális valóság szemüvege!

Az Apple majdnem 20 éve kísérletezik hatalmas csapattal a virtuális valóság szemüvegén és idén végre bemutatják. Úgy gondolják, hogy a jövőben akár ezek az eszközök leválthatják a telefonokat is, ami egy hatalmas nagy változás lenne az egész világon, úgyhogy lássuk mit is tudhatunk egyelőre ezekről csoda készülékekről!

Az Apple-től jól megszokott letisztult, modern dizájnnal itt sem tesznek kivételt. Az alumíniumból készült headset szilikon pántjai az Apple watch-hoz hasonló kialakítást kapják. Több mint egy tucat kamerát építenek a headsetbe a kézmozgások és gesztusok követésére, ami a szemkövetés mellett a vezérlés egyik módja lesz.

Ez egy teljesen önálló eszköz nagy teljesítményű A-sorozatú processzorokkal. Két chip-et tartalmaz, amivel komplex feladatokat hajthat végre, és kezelheti a virtuális valóság képességeit, ráadásul éppen ezért iPhone-tól vagy Mac-től függetlenül is tud majd működni.

Az Apple egy külön App Store-t tervez a headsethez, és itt a tartalom a játékokra, a videostreaming-re és a videokonferenciákra összpontosít. Az „xrOS”-t, egy új operációs rendszert futtatja, amelyet kifejezetten a headsethez terveztek.

A headset ára valahol 3000 dollár (1.000.000ft)  körül indulhat, ami sokkal drágábbá teszi, mint egy iPhone. Először nem is az általános fogyasztókat célozzák meg, hanem a fejlesztők, tartalomkészítők és szakembereket. 

Még nagyon sok információ csak találgatás, pletyka szintjén állja meg a helyét, de egyben mostmár szinte biztosak lehetünk, hogy idén megismerjük ezt az eszközt és talán megváltoztatja az egész világ telefon használati szokásait.

Nagyon sok egyéb újdonságot írnak róla ezen az oldalon, ha érdekel a téma érdemes lehet elolvasni: https://www.macrumors.com/roundup/apple-glasses/

 

Hasonló bejegyzések

2023. 7. 5.

iCloud minden Apple készülékedre!

Azt kérdezed, miért éri meg számítástechnikai eszközeidet kizárólag Apple termékekre cserélned? Miért vegyél az iPhone mellé iPad- et, és ha már itt tartunk, miért jobb a Mac gép bármely másfajta laptopnál?  A válasz egyszerű: iCloud. Ez az Apple saját internetes tároló-szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy az összes OS és iOS eszközödet összehangold; segítségével csaknem minden […]

Elolvasom
2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.