+36 70 369 44 78

Blog

Idén fog megjelenni az Apple virtuális valóság szemüvege!

Idén fog megjelenni az Apple virtuális valóság szemüvege!

Az Apple majdnem 20 éve kísérletezik hatalmas csapattal a virtuális valóság szemüvegén és idén végre bemutatják. Úgy gondolják, hogy a jövőben akár ezek az eszközök leválthatják a telefonokat is, ami egy hatalmas nagy változás lenne az egész világon, úgyhogy lássuk mit is tudhatunk egyelőre ezekről csoda készülékekről!

Az Apple-től jól megszokott letisztult, modern dizájnnal itt sem tesznek kivételt. Az alumíniumból készült headset szilikon pántjai az Apple watch-hoz hasonló kialakítást kapják. Több mint egy tucat kamerát építenek a headsetbe a kézmozgások és gesztusok követésére, ami a szemkövetés mellett a vezérlés egyik módja lesz.

Ez egy teljesen önálló eszköz nagy teljesítményű A-sorozatú processzorokkal. Két chip-et tartalmaz, amivel komplex feladatokat hajthat végre, és kezelheti a virtuális valóság képességeit, ráadásul éppen ezért iPhone-tól vagy Mac-től függetlenül is tud majd működni.

Az Apple egy külön App Store-t tervez a headsethez, és itt a tartalom a játékokra, a videostreaming-re és a videokonferenciákra összpontosít. Az “xrOS”-t, egy új operációs rendszert futtatja, amelyet kifejezetten a headsethez terveztek.

A headset ára valahol 3000 dollár (1.000.000ft)  körül indulhat, ami sokkal drágábbá teszi, mint egy iPhone. Először nem is az általános fogyasztókat célozzák meg, hanem a fejlesztők, tartalomkészítők és szakembereket. 

Még nagyon sok információ csak találgatás, pletyka szintjén állja meg a helyét, de egyben mostmár szinte biztosak lehetünk, hogy idén megismerjük ezt az eszközt és talán megváltoztatja az egész világ telefon használati szokásait.

Nagyon sok egyéb újdonságot írnak róla ezen az oldalon, ha érdekel a téma érdemes lehet elolvasni: https://www.macrumors.com/roundup/apple-glasses/

 

Hasonló bejegyzések

2022. 12. 22.

Életet mentett az iPhone 14 új funkciója

Idén ősszel jelent meg az iPhone legújabb szériája. Sok új funkció mellett bemutatásra került a műholdas segélykérés is, amihez nem kell sem internet elérés, sem térerő, hogy értesíteni tudjuk a megfelelő hatóságokat, ha baj van. Most tényleg bizonyította, hogy különbséget jelenthet élet és halál között. Egy alaszkai férfi december elsején elakadt motoros szánjával. Két település […]

Elolvasom
2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.