+36 70 369 44 78

Blog

Így tudod ellenőrizni, hogy iPhone készüléked új, felújított vagy kicserélt

Így tudod ellenőrizni, hogy iPhone készüléked új, felújított vagy kicserélt

Amennyiben nem közvetlenül az Apple-től vásárolunk előfordulhat, hogy a teljesen új készülék valójában egy felújított darabot takar. Ez azt jelenti, hogy a szervizesek ellenőrizték az adott darabot és kicseréltek rajta minden elhasználódott alkatrészt és elviekben minden esetben az akksit és a készülékházat, beleértve a kijelzőt is. Az ilyen készülékekre a cég ugyanúgy ad 1 év korlátozott jótállást valamint vadiúj tartozékokat és 15% olcsóbban kínálják.

Ilyen készülékeket jelenleg nem forgalmaznak hazánkban, azonban ha már volt dolgunk a garancia érvényesítésével és kicserélték a készülékünket akkor könnyedén ellenőrizhetjük, hogy teljes új vagy felújított telefont kaptunk-e vissza.
Ehhez nem kell mást tennünk csak belépni a Beállítások -> Általános -> Infó menüpontba, ahol a modellszám első betűje árulja el nekünk a kívánt információt. Amennyiben egy ‘A’-val kezdődő négy tagú sorszámot láttok, bökjetek rá és máris megjelenik a készülék hosszabb, konkrét modellszáma, melynek kezdőbetűje a következőket jelenti:

  • – új készülék
  • F  – felújított készülék
  • N – az eredeti készüléket az Apple cserélte (pl. Apple Care+ szolgáltatáson keresztül)
  • – egyedileg lézergravírozott készülék

Ez például egy szolgáltatónál újonnan megvásárolt iPhone 7, amit jól mutat az ‘M’-el kezdődő modellszám is:

 

forrás: Szifon

Hasonló bejegyzések

2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom
2023. 5. 2.

Ezért nem jár töltőadapter az új készülékedhez!

 Sokakban felháborodást keltett, hogy az iPhone legutóbbi szériái mellé már nem kaphatunk töltőadaptert. Nem csoda, hogy az eddig elégedett vásárlók, akik a telefon mellé automatikusan járó fülhallgatóhoz és töltőfelszereléshez szoktak, azok most úgy érzik, hogy az Apple cserben hagyta őket. Sajnos kevesen gondolkoznak el azon, mi lehet a döntés hátterében, pedig nincs szó másról, mint […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.