+36 70 369 44 78

Blog

Így tudod ellenőrizni, hogy iPhone készüléked új, felújított vagy kicserélt

Így tudod ellenőrizni, hogy iPhone készüléked új, felújított vagy kicserélt

Amennyiben nem közvetlenül az Apple-től vásárolunk előfordulhat, hogy a teljesen új készülék valójában egy felújított darabot takar. Ez azt jelenti, hogy a szervizesek ellenőrizték az adott darabot és kicseréltek rajta minden elhasználódott alkatrészt és elviekben minden esetben az akksit és a készülékházat, beleértve a kijelzőt is. Az ilyen készülékekre a cég ugyanúgy ad 1 év korlátozott jótállást valamint vadiúj tartozékokat és 15% olcsóbban kínálják.

Ilyen készülékeket jelenleg nem forgalmaznak hazánkban, azonban ha már volt dolgunk a garancia érvényesítésével és kicserélték a készülékünket akkor könnyedén ellenőrizhetjük, hogy teljes új vagy felújított telefont kaptunk-e vissza.
Ehhez nem kell mást tennünk csak belépni a Beállítások -> Általános -> Infó menüpontba, ahol a modellszám első betűje árulja el nekünk a kívánt információt. Amennyiben egy ‘A’-val kezdődő négy tagú sorszámot láttok, bökjetek rá és máris megjelenik a készülék hosszabb, konkrét modellszáma, melynek kezdőbetűje a következőket jelenti:

  • – új készülék
  • F  – felújított készülék
  • N – az eredeti készüléket az Apple cserélte (pl. Apple Care+ szolgáltatáson keresztül)
  • – egyedileg lézergravírozott készülék

Ez például egy szolgáltatónál újonnan megvásárolt iPhone 7, amit jól mutat az ‘M’-el kezdődő modellszám is:

 

forrás: Szifon

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.