+36 70 369 44 78

Blog

Így tudod ellenőrizni, hogy iPhone készüléked új, felújított vagy kicserélt

Így tudod ellenőrizni, hogy iPhone készüléked új, felújított vagy kicserélt

Amennyiben nem közvetlenül az Apple-től vásárolunk előfordulhat, hogy a teljesen új készülék valójában egy felújított darabot takar. Ez azt jelenti, hogy a szervizesek ellenőrizték az adott darabot és kicseréltek rajta minden elhasználódott alkatrészt és elviekben minden esetben az akksit és a készülékházat, beleértve a kijelzőt is. Az ilyen készülékekre a cég ugyanúgy ad 1 év korlátozott jótállást valamint vadiúj tartozékokat és 15% olcsóbban kínálják.

Ilyen készülékeket jelenleg nem forgalmaznak hazánkban, azonban ha már volt dolgunk a garancia érvényesítésével és kicserélték a készülékünket akkor könnyedén ellenőrizhetjük, hogy teljes új vagy felújított telefont kaptunk-e vissza.
Ehhez nem kell mást tennünk csak belépni a Beállítások -> Általános -> Infó menüpontba, ahol a modellszám első betűje árulja el nekünk a kívánt információt. Amennyiben egy ‘A’-val kezdődő négy tagú sorszámot láttok, bökjetek rá és máris megjelenik a készülék hosszabb, konkrét modellszáma, melynek kezdőbetűje a következőket jelenti:

  • – új készülék
  • F  – felújított készülék
  • N – az eredeti készüléket az Apple cserélte (pl. Apple Care+ szolgáltatáson keresztül)
  • – egyedileg lézergravírozott készülék

Ez például egy szolgáltatónál újonnan megvásárolt iPhone 7, amit jól mutat az ‘M’-el kezdődő modellszám is:

 

forrás: Szifon

Hasonló bejegyzések

2023. 7. 5.

iCloud minden Apple készülékedre!

Azt kérdezed, miért éri meg számítástechnikai eszközeidet kizárólag Apple termékekre cserélned? Miért vegyél az iPhone mellé iPad- et, és ha már itt tartunk, miért jobb a Mac gép bármely másfajta laptopnál?  A válasz egyszerű: iCloud. Ez az Apple saját internetes tároló-szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy az összes OS és iOS eszközödet összehangold; segítségével csaknem minden […]

Elolvasom
2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.