+36 70 369 44 78

Blog

Kínos Twitter-bakik

Kínos Twitter-bakik

Jóllehet idehaza korántsem olyan népszerű a Twitter, mint például Amerikában, ahol a legtöbb színész vagy énekes valóban maga kezeli a profilját, sőt néha még maga az ország elnöke, Donald Trump is elborzasztja követőit egy-egy szofisztikáltnak nem nevezhető bejegyzésével. Mégis világszerte 126 millióan használják napi rendszerességgel, ami persze bőven elmarad a Facebook, a Snapchat vagy az Instagram forgalmától, de bőven ad táptalajt mindenféle szegmensnek.

Ilyen a tech világa is, ahol a fő problémát a közösségi platform mobil app-ja szokta jelenteni, ami a posztolást követően egyértelműen jelzi, hogy tweet iOS vagy android alapú eszközről történt-e. Ezzel csak annyi a gond, hogy nagyon sokan elkövették már azt a hibát – köztük komplett androidot használó márkák is – hogy a szponzorált, kifejezetten androidról szóló tartalmakat jól láthatóan iPhone készülékről posztolták.
A legutóbbi ilyen fatális “véletlen” éppen szilveszterkor esett meg a Huewei-nél, amikor is az újévi köszöntőt sikerült egy iPhone segítségével kirakni, ez látható címlapképünkön. A cég természetesen magyarázkodásba kezdett, miszerint feltörték a fiókot és gyorsan egy kéznél lévő iPhone-ról tudtak csak posztolni….aha persze. Ezután fejek is hullottak a vállalatnál, ugyanis ez már nem az első eset volt. És ha már Huawei; a márka nagykövetének választott színésznő, Gal Gadot (Wonderwomen, Halálos Iramban széria) is elkövette már azt a fatális baklövést, hogy a vállalat aktuális készülékét egy iPhone-al megosztott posztban reklámozta.

De olyan nagy riválisoknak is sikerült ezt eljátszani, mint például a Samsung, akiknek indiai részlege osztott meg egy bejegyzést az A9-es készülékükről a konkurencia telefonját használva. Valószínűleg őket sem dicsérték meg a kínos bakiért.

Az egyik ilyen legrégebbi és talán legkínosabb baki Oprah nevéhez fűződik. A televíziózás nagyasszonya a Microsoft Surface tabletjét szerette volna promózni még 2012-ben, azonban az erről szóló szöveget sikerült egy iPad segítségével megosztania, ami talán még kínosabb, mintha iPhone-al tette volna.

Nemrégiben egyébként Marques Brownlee, akit egyfajta Twitter-rendőrként is számon tartanak, szedte össze a videójában ezeket a bakikat, amiből még az is kiderült, hogy egyszer az Apple Music Twitter fiókja is eljátszotta ezt, csak fordítva; nekik sikerült egy androidos készülékről posztolni.

 

 

forrás

 

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.