+36 70 369 44 78

Blog

Kínos Twitter-bakik

Kínos Twitter-bakik

Jóllehet idehaza korántsem olyan népszerű a Twitter, mint például Amerikában, ahol a legtöbb színész vagy énekes valóban maga kezeli a profilját, sőt néha még maga az ország elnöke, Donald Trump is elborzasztja követőit egy-egy szofisztikáltnak nem nevezhető bejegyzésével. Mégis világszerte 126 millióan használják napi rendszerességgel, ami persze bőven elmarad a Facebook, a Snapchat vagy az Instagram forgalmától, de bőven ad táptalajt mindenféle szegmensnek.

Ilyen a tech világa is, ahol a fő problémát a közösségi platform mobil app-ja szokta jelenteni, ami a posztolást követően egyértelműen jelzi, hogy tweet iOS vagy android alapú eszközről történt-e. Ezzel csak annyi a gond, hogy nagyon sokan elkövették már azt a hibát – köztük komplett androidot használó márkák is – hogy a szponzorált, kifejezetten androidról szóló tartalmakat jól láthatóan iPhone készülékről posztolták.
A legutóbbi ilyen fatális „véletlen” éppen szilveszterkor esett meg a Huewei-nél, amikor is az újévi köszöntőt sikerült egy iPhone segítségével kirakni, ez látható címlapképünkön. A cég természetesen magyarázkodásba kezdett, miszerint feltörték a fiókot és gyorsan egy kéznél lévő iPhone-ról tudtak csak posztolni….aha persze. Ezután fejek is hullottak a vállalatnál, ugyanis ez már nem az első eset volt. És ha már Huawei; a márka nagykövetének választott színésznő, Gal Gadot (Wonderwomen, Halálos Iramban széria) is elkövette már azt a fatális baklövést, hogy a vállalat aktuális készülékét egy iPhone-al megosztott posztban reklámozta.

De olyan nagy riválisoknak is sikerült ezt eljátszani, mint például a Samsung, akiknek indiai részlege osztott meg egy bejegyzést az A9-es készülékükről a konkurencia telefonját használva. Valószínűleg őket sem dicsérték meg a kínos bakiért.

Az egyik ilyen legrégebbi és talán legkínosabb baki Oprah nevéhez fűződik. A televíziózás nagyasszonya a Microsoft Surface tabletjét szerette volna promózni még 2012-ben, azonban az erről szóló szöveget sikerült egy iPad segítségével megosztania, ami talán még kínosabb, mintha iPhone-al tette volna.

Nemrégiben egyébként Marques Brownlee, akit egyfajta Twitter-rendőrként is számon tartanak, szedte össze a videójában ezeket a bakikat, amiből még az is kiderült, hogy egyszer az Apple Music Twitter fiókja is eljátszotta ezt, csak fordítva; nekik sikerült egy androidos készülékről posztolni.

 

 

forrás

 

Hasonló bejegyzések

2023. 7. 5.

iCloud minden Apple készülékedre!

Azt kérdezed, miért éri meg számítástechnikai eszközeidet kizárólag Apple termékekre cserélned? Miért vegyél az iPhone mellé iPad- et, és ha már itt tartunk, miért jobb a Mac gép bármely másfajta laptopnál?  A válasz egyszerű: iCloud. Ez az Apple saját internetes tároló-szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy az összes OS és iOS eszközödet összehangold; segítségével csaknem minden […]

Elolvasom
2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.