+36 70 369 44 78

Blog

Megérkezett az új iPhone széria

Megérkezett az új iPhone széria

Négy új mobilja jelent meg az Apple-nek idén ősszel. Az iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro, 14 Pro Max.

Az alapmodellek a 14 és 14 plus nem sokban különböznek az előző generációtól külsőre és belsőre is hasonlóak, de mégis mik az újdonságok?

Nagyon sok embernél fontos tényezőt játszik a kamera a telefonjában, úgyhogy kezdjük is ezzel. 12 megapixeles dupla kamerarendszert kaptak továbbra is, viszont új szenzoruk van, ezért sokkal jobb minőségű képeket fognak készíteni kedvezőtlen fényviszonyok mellett is. 

Egy Apple watchokban már jól ismert újítás is érkezett idés, mégpedig az ütközés észlelés funkció. Ami annyit jelent, hogyha karambolt szenvedsz azonnal hívni fogja a segélyhívót, de ez egyelőre csak az USA-ban és Kanadában működik, úgyho gy még nekünk várnunk kell, hogy tényleg vigyázzon ránk a telefonunk.

A chip egy másik lényeges tényező, ha teljesítményről van szó, de az Apple idén úgy döntött ezen a téren nem lesz változás. Az Apple szerint ezzel semmi probléma nincsen, hiszen a konkurencia telefonjai még ígyis két éves lemaradásban vannak hozzájuk képest.

Az akkumulátoridő szinten sem értek el nagyobb áttörést, egy kicsivel tovább fogják bírni az újabb modellek, de azért ez el is várható.

És van két darab magasabb kategóriás modellük is, az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max. Itt már több újítás is felfedezhető, de lássuk pontosan mik is azok!

Az első, amit már egy előző blogunkban is feszegettünk a notch eltűnése. Nemcsak, hogy eltűnik, hanem funkciót is fog kapni, mostantól sok értesítést ott fogunk látni, ami nagyon érdekes a videók alapján és emellett hasznos funkció is.

A másik nagy újítás, amit itt is említenem kell az egyértelműen a kamera. A főkamera mostantól 48 megapixelben fogja a minőségi képeket gyártani és emellett 0,5x-ös, 2x-es, 3x-os zoom is lesz a képminőség romlása nélkül. Ezentúl lett egy új funkciója, az akció mód, amivel ezentúl bármyilyen sportolást, vagy sporteseményt elmosódás mentesen tudunk megörökíteni. Az utolsó újítás pedig a kamerával kapcsolatban a filmszerű módnál van, amnél mostmár 4K 24fps-ben is tudunk felvételeket rögzíteni.

Az agy az egész mögött pedig az A16-os chip, ami megengedi, hogy mindezt a sok új funkciót gördülés mentesen elbírja a telefon.

 Mi már nagyon várjuk, hogy kezünkbe vehessük az első darabokat, reméljük nem kell sokat várni!

Hasonló bejegyzések

2023. 1. 20.

Idén fog megjelenni az Apple virtuális valóság szemüvege!

Az Apple majdnem 20 éve kísérletezik hatalmas csapattal a virtuális valóság szemüvegén és idén végre bemutatják. Úgy gondolják, hogy a jövőben akár ezek az eszközök leválthatják a telefonokat is, ami egy hatalmas nagy változás lenne az egész világon, úgyhogy lássuk mit is tudhatunk egyelőre ezekről csoda készülékekről! Az Apple-től jól megszokott letisztult, modern dizájnnal itt […]

Elolvasom
2022. 12. 22.

Életet mentett az iPhone 14 új funkciója

Idén ősszel jelent meg az iPhone legújabb szériája. Sok új funkció mellett bemutatásra került a műholdas segélykérés is, amihez nem kell sem internet elérés, sem térerő, hogy értesíteni tudjuk a megfelelő hatóságokat, ha baj van. Most tényleg bizonyította, hogy különbséget jelenthet élet és halál között. Egy alaszkai férfi december elsején elakadt motoros szánjával. Két település […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.