+36 70 369 44 78

Blog

Nem várt módon segített egy autista fiún a watchOS 6

Nem várt módon segített egy autista fiún a watchOS 6

A különböző fitness illetve sportolást segítő alkalmazások mellett az Apple már korábban felismerte, hogy az egyes egészség megőrzéssel, baleset megelőzéssel foglalkozó szenzoroknak is mekkora jelentősége lehet egy-egy felhasználó életében, ha Apple Watch-ot használ.
Ilyen volt a series 4-ben bevezetett esés figyelő funkció és ilyen a watchOS 6-al debütáló zaj alkalmazás is, amely most egy Texasban élő, autizmusban szenvedő fiú környezetének életét könnyítette meg.

A most 21 éves Sam édesapja, Scott adott interjút a People magazinnak, melyben elárulta, hogy bár fia

egy igazi tündér társaságban és az emberek egyszerűen imádják, mégis az egyetlen baj, hogy nem tudja kontrollálni a hihetetlenül hangos hangját. „Sose volt képes az irányítására”, árulta el az 59 éves apuka. „Éveken át küzdöttünk vele, már attól kezdve, hogy elkezdett beszélni, nagyon-nagyon-nagyon hangos volt.”

Ez természetesen számos kellemetlenséggel járhat a család számára, amelyeket nyilván a fiú is érzékel, ami csak még feszültebbé teheti őt.
És itt jött képbe az Apple Watch, melynek zaj alkalmazása mutatja élőben, hogy hány decibelt mér az okosóra mikrofonja.
Az édesapa szerint fia azonnal rájött, hogy hogy működik és elkezdte próbálni a saját hangjával és szinte azonnal halkabban kezdett beszélni, mely a család számára is hihetetlen áttörésnek bizonyult a problémát illetően.

Jó észben tartani tehát, hogy ma már a technológia vívmányainak köszönhetően olyan kütyüktől érkezhet a segítség, amiknek funkcióiról nem is gondolnánk, hogy milyen sokat tud adni egy-egy speciális igényekkel rendelkező ember esetében.

 

forrás: Szifon

Hasonló bejegyzések

2023. 3. 24.

Újra lesz TouchID az iPhone készülékekben?

Évek óta vitatott kérdés, hogy az Apple gyártói által kedvelt FaceID képes-e felülmúlni a jól bevált ujjlenyomatolvasó rendszert. A 2017-ben debütált technológia sokak tetszését elnyerte, vannak azonban, akik hiányolják az ujjlenyomatolvasót, amit már az Iphone 8 óta nem láthatunk.  Ez persze nem jelenti, hogy örökre búcsút kell mondanunk a TouchID-nak, mostanában ugyanis azt rebesgetik, hogy […]

Elolvasom
2022. 9. 1.

Nincs wifi az iPhone készülékemen

  Többször előfordul hibaként iPhone tulajdonosoknál, hogy nem tudnak rákapcsolódni telefonjukkal egy Wifi hálózatra sem, ilyenkor sajnos csak a mobilinternetet lehet használni, ami azért hosszútávon elég költséges és nem elég hatékony lehet, de akkor mégis mit tehetünk? Előszöris ellenőrizd, hogy biztosan a telefonnal van a probléma és a többi eszközöd tud-e csatlakozni az internetre, ha […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.