+36 70 369 44 78

Blog

Nem várt módon segített egy autista fiún a watchOS 6

Nem várt módon segített egy autista fiún a watchOS 6

A különböző fitness illetve sportolást segítő alkalmazások mellett az Apple már korábban felismerte, hogy az egyes egészség megőrzéssel, baleset megelőzéssel foglalkozó szenzoroknak is mekkora jelentősége lehet egy-egy felhasználó életében, ha Apple Watch-ot használ.
Ilyen volt a series 4-ben bevezetett esés figyelő funkció és ilyen a watchOS 6-al debütáló zaj alkalmazás is, amely most egy Texasban élő, autizmusban szenvedő fiú környezetének életét könnyítette meg.

A most 21 éves Sam édesapja, Scott adott interjút a People magazinnak, melyben elárulta, hogy bár fia

egy igazi tündér társaságban és az emberek egyszerűen imádják, mégis az egyetlen baj, hogy nem tudja kontrollálni a hihetetlenül hangos hangját. „Sose volt képes az irányítására”, árulta el az 59 éves apuka. „Éveken át küzdöttünk vele, már attól kezdve, hogy elkezdett beszélni, nagyon-nagyon-nagyon hangos volt.”

Ez természetesen számos kellemetlenséggel járhat a család számára, amelyeket nyilván a fiú is érzékel, ami csak még feszültebbé teheti őt.
És itt jött képbe az Apple Watch, melynek zaj alkalmazása mutatja élőben, hogy hány decibelt mér az okosóra mikrofonja.
Az édesapa szerint fia azonnal rájött, hogy hogy működik és elkezdte próbálni a saját hangjával és szinte azonnal halkabban kezdett beszélni, mely a család számára is hihetetlen áttörésnek bizonyult a problémát illetően.

Jó észben tartani tehát, hogy ma már a technológia vívmányainak köszönhetően olyan kütyüktől érkezhet a segítség, amiknek funkcióiról nem is gondolnánk, hogy milyen sokat tud adni egy-egy speciális igényekkel rendelkező ember esetében.

 

forrás: Szifon

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.