+36 70 369 44 78

Blog

Véget érhet az internet egy szégyenteljes korszaka

Véget érhet az internet egy szégyenteljes korszaka

Legalábbis a Twitteren, ahol péntek óta elérhető az a plug-in, amely szűri és eltávolítja a levelezésünkből a nem kívánatos hímtag fotókat.

Bizony egy olyan problémáról van szó, amely főként a női nemet illeti vagyis a dick pic-jelenségről. Egy 2018-as felmérés alapján az Y-generáció női tagjainak 46%-a legalább egyszer kapott már kéretlen f@rokfotót.
Ennek a nemkívánatos ismerkedési formának kívánja elejét venni Kelsey Bressler, a Safe DM alapítója, aki maga is kapott jónéhány ilyen kéretlen felkérést.

A bizonyos bővítmény itt érhető el és regisztráció után a Twitter fiókunk belépési adatait kell megadnunk. Bár egyelőre csak itt érhető el a plugin, -külföldön a Twitter sokkal elterjedtem közösségi-média platform, mint hazánkban- a készítője ígéri, hogy hamarosan a többi social media felületen is alkalmazható lesz majd.
A rendszer működésében természetesen a mesterséges intelligencia játssza a főszerepet, aminek közel 4000 pénisz-fotó segít kiszűrni a kéretlen tartalmat, amit 99%-os hatékonysággal meg is tesz.

A Safe DM működési elve, hogy a levelezésünket pásztázva keresi a péniszt ábrázoló képeket. Az persze egyből felmerült, hogy a levelezés tartalmát is olvassa, tárolja-e, de erre kapásból nemleges válasz érkezett, azt pedig mindenki eldöntheti, ki mennyire bízik az ilyen állításokban. Ha a rendszer gyanús képet érzékel, visszajelzést küld az üzenet mindkét résztvevőjének, majd eltávolítja a fotót. Megesik, hogy nem azonnal, néha előfordulhat 2-3 perces késés, ez azonban szinte mindig elegendő intervallum lesz, hogy ne futhassunk bele ilyen tartalmakba – írja az imagazin.

Hasonló bejegyzések

2023. 3. 24.

Újra lesz TouchID az iPhone készülékekben?

Évek óta vitatott kérdés, hogy az Apple gyártói által kedvelt FaceID képes-e felülmúlni a jól bevált ujjlenyomatolvasó rendszert. A 2017-ben debütált technológia sokak tetszését elnyerte, vannak azonban, akik hiányolják az ujjlenyomatolvasót, amit már az Iphone 8 óta nem láthatunk.  Ez persze nem jelenti, hogy örökre búcsút kell mondanunk a TouchID-nak, mostanában ugyanis azt rebesgetik, hogy […]

Elolvasom
2022. 9. 1.

Nincs wifi az iPhone készülékemen

  Többször előfordul hibaként iPhone tulajdonosoknál, hogy nem tudnak rákapcsolódni telefonjukkal egy Wifi hálózatra sem, ilyenkor sajnos csak a mobilinternetet lehet használni, ami azért hosszútávon elég költséges és nem elég hatékony lehet, de akkor mégis mit tehetünk? Előszöris ellenőrizd, hogy biztosan a telefonnal van a probléma és a többi eszközöd tud-e csatlakozni az internetre, ha […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.