+36 70 369 44 78

Blog

Véget érhet az internet egy szégyenteljes korszaka

Véget érhet az internet egy szégyenteljes korszaka

Legalábbis a Twitteren, ahol péntek óta elérhető az a plug-in, amely szűri és eltávolítja a levelezésünkből a nem kívánatos hímtag fotókat.

Bizony egy olyan problémáról van szó, amely főként a női nemet illeti vagyis a dick pic-jelenségről. Egy 2018-as felmérés alapján az Y-generáció női tagjainak 46%-a legalább egyszer kapott már kéretlen f@rokfotót.
Ennek a nemkívánatos ismerkedési formának kívánja elejét venni Kelsey Bressler, a Safe DM alapítója, aki maga is kapott jónéhány ilyen kéretlen felkérést.

A bizonyos bővítmény itt érhető el és regisztráció után a Twitter fiókunk belépési adatait kell megadnunk. Bár egyelőre csak itt érhető el a plugin, -külföldön a Twitter sokkal elterjedtem közösségi-média platform, mint hazánkban- a készítője ígéri, hogy hamarosan a többi social media felületen is alkalmazható lesz majd.
A rendszer működésében természetesen a mesterséges intelligencia játssza a főszerepet, aminek közel 4000 pénisz-fotó segít kiszűrni a kéretlen tartalmat, amit 99%-os hatékonysággal meg is tesz.

A Safe DM működési elve, hogy a levelezésünket pásztázva keresi a péniszt ábrázoló képeket. Az persze egyből felmerült, hogy a levelezés tartalmát is olvassa, tárolja-e, de erre kapásból nemleges válasz érkezett, azt pedig mindenki eldöntheti, ki mennyire bízik az ilyen állításokban. Ha a rendszer gyanús képet érzékel, visszajelzést küld az üzenet mindkét résztvevőjének, majd eltávolítja a fotót. Megesik, hogy nem azonnal, néha előfordulhat 2-3 perces késés, ez azonban szinte mindig elegendő intervallum lesz, hogy ne futhassunk bele ilyen tartalmakba – írja az imagazin.

Hasonló bejegyzések

2023. 7. 5.

iCloud minden Apple készülékedre!

Azt kérdezed, miért éri meg számítástechnikai eszközeidet kizárólag Apple termékekre cserélned? Miért vegyél az iPhone mellé iPad- et, és ha már itt tartunk, miért jobb a Mac gép bármely másfajta laptopnál?  A válasz egyszerű: iCloud. Ez az Apple saját internetes tároló-szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy az összes OS és iOS eszközödet összehangold; segítségével csaknem minden […]

Elolvasom
2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.