+36 70 369 44 78

Blog

Véget érhet az internet egy szégyenteljes korszaka

Véget érhet az internet egy szégyenteljes korszaka

Legalábbis a Twitteren, ahol péntek óta elérhető az a plug-in, amely szűri és eltávolítja a levelezésünkből a nem kívánatos hímtag fotókat.

Bizony egy olyan problémáról van szó, amely főként a női nemet illeti vagyis a dick pic-jelenségről. Egy 2018-as felmérés alapján az Y-generáció női tagjainak 46%-a legalább egyszer kapott már kéretlen f@rokfotót.
Ennek a nemkívánatos ismerkedési formának kívánja elejét venni Kelsey Bressler, a Safe DM alapítója, aki maga is kapott jónéhány ilyen kéretlen felkérést.

A bizonyos bővítmény itt érhető el és regisztráció után a Twitter fiókunk belépési adatait kell megadnunk. Bár egyelőre csak itt érhető el a plugin, -külföldön a Twitter sokkal elterjedtem közösségi-média platform, mint hazánkban- a készítője ígéri, hogy hamarosan a többi social media felületen is alkalmazható lesz majd.
A rendszer működésében természetesen a mesterséges intelligencia játssza a főszerepet, aminek közel 4000 pénisz-fotó segít kiszűrni a kéretlen tartalmat, amit 99%-os hatékonysággal meg is tesz.

A Safe DM működési elve, hogy a levelezésünket pásztázva keresi a péniszt ábrázoló képeket. Az persze egyből felmerült, hogy a levelezés tartalmát is olvassa, tárolja-e, de erre kapásból nemleges válasz érkezett, azt pedig mindenki eldöntheti, ki mennyire bízik az ilyen állításokban. Ha a rendszer gyanús képet érzékel, visszajelzést küld az üzenet mindkét résztvevőjének, majd eltávolítja a fotót. Megesik, hogy nem azonnal, néha előfordulhat 2-3 perces késés, ez azonban szinte mindig elegendő intervallum lesz, hogy ne futhassunk bele ilyen tartalmakba – írja az imagazin.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.