+36 70 369 44 78

Blog

tévhitek a beázott telefonról

tévhitek a beázott telefonról

A nyár közeledtével egyre gyakoribbak a vízben megúsztatott telefonok vagy egy nyári zápor következtében beázott készülékek.Van viszont egy nagyon elterjedt praktika ez ellen.

Sokaktól hallani és az interneten is fellelhetünk különböző megoldásokat, hogy hogyan szárítsuk ki otthon gyorsan és biztonságosan telefonunkat. A leggyakoribb, amit olvashatunk az a Rizses megoldás. Hogyha valaki nem ismerné nagyon egyszerű a történet, csak egy nagy tál rizsbe be kell raknunk drága IPhonunkat, majd pár óra múlva, ha kivesszük és bekapcsoljuk újra működni fog, mert ugye a rizsszemek jól szívják a nedvességet.

Ez az állítás részben igaz is, hiszen rizsszemek tényleg remekül fel tudják szívni azt a nedvességet, amivel érintkeznek, éppen ezért a telefon külsején lévő cseppekkel semmi gondjuk nem fog akadni, de ami a belsejében van az már más kérdés. Sajnos a belső alkatrészek, amik igazán fontosak sérülni fognak, hiszen ahhoz nem férnek hozzá sehogysem és nem tudják őket ezáltal kiszárítani. A másik nagyon nagy hátránya a rizsnek, hogy porosodik, hiszen a zacskóban is szoktunk látni kis porszemeket, vagy rizs szemeket, ugyanígy, ha kiöntjük és a mobilunk közelébe kerülve a porszemek károsíthatják a belső alkatrészeket.

Ezenkívül még ezer más módszer is eszünkbe juthat amikor hirtelen szeretnénk megjavítani a beázott telefonunkat, akár a radiátor, hajszárító, vagy csak simán a telefon megrázása, viszont a legcélravezetőbb mégis, ha minél hamarabb szakemberhez visszük készülékünket, mert az idő itt a kulcs és minél tovább ázik a telefon annál nehezebb megjavítani a drága mobilokat.

Hasonló bejegyzések

2023. 7. 5.

iCloud minden Apple készülékedre!

Azt kérdezed, miért éri meg számítástechnikai eszközeidet kizárólag Apple termékekre cserélned? Miért vegyél az iPhone mellé iPad- et, és ha már itt tartunk, miért jobb a Mac gép bármely másfajta laptopnál?  A válasz egyszerű: iCloud. Ez az Apple saját internetes tároló-szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy az összes OS és iOS eszközödet összehangold; segítségével csaknem minden […]

Elolvasom
2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.