+36 70 369 44 78

Blog

tévhitek a beázott telefonról

tévhitek a beázott telefonról

A nyár közeledtével egyre gyakoribbak a vízben megúsztatott telefonok vagy egy nyári zápor következtében beázott készülékek.Van viszont egy nagyon elterjedt praktika ez ellen.

Sokaktól hallani és az interneten is fellelhetünk különböző megoldásokat, hogy hogyan szárítsuk ki otthon gyorsan és biztonságosan telefonunkat. A leggyakoribb, amit olvashatunk az a Rizses megoldás. Hogyha valaki nem ismerné nagyon egyszerű a történet, csak egy nagy tál rizsbe be kell raknunk drága IPhonunkat, majd pár óra múlva, ha kivesszük és bekapcsoljuk újra működni fog, mert ugye a rizsszemek jól szívják a nedvességet.

Ez az állítás részben igaz is, hiszen rizsszemek tényleg remekül fel tudják szívni azt a nedvességet, amivel érintkeznek, éppen ezért a telefon külsején lévő cseppekkel semmi gondjuk nem fog akadni, de ami a belsejében van az már más kérdés. Sajnos a belső alkatrészek, amik igazán fontosak sérülni fognak, hiszen ahhoz nem férnek hozzá sehogysem és nem tudják őket ezáltal kiszárítani. A másik nagyon nagy hátránya a rizsnek, hogy porosodik, hiszen a zacskóban is szoktunk látni kis porszemeket, vagy rizs szemeket, ugyanígy, ha kiöntjük és a mobilunk közelébe kerülve a porszemek károsíthatják a belső alkatrészeket.

Ezenkívül még ezer más módszer is eszünkbe juthat amikor hirtelen szeretnénk megjavítani a beázott telefonunkat, akár a radiátor, hajszárító, vagy csak simán a telefon megrázása, viszont a legcélravezetőbb mégis, ha minél hamarabb szakemberhez visszük készülékünket, mert az idő itt a kulcs és minél tovább ázik a telefon annál nehezebb megjavítani a drága mobilokat.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.