+36 70 369 44 78

Blog

tévhitek a beázott telefonról

tévhitek a beázott telefonról

A nyár közeledtével egyre gyakoribbak a vízben megúsztatott telefonok vagy egy nyári zápor következtében beázott készülékek.Van viszont egy nagyon elterjedt praktika ez ellen.

Sokaktól hallani és az interneten is fellelhetünk különböző megoldásokat, hogy hogyan szárítsuk ki otthon gyorsan és biztonságosan telefonunkat. A leggyakoribb, amit olvashatunk az a Rizses megoldás. Hogyha valaki nem ismerné nagyon egyszerű a történet, csak egy nagy tál rizsbe be kell raknunk drága IPhonunkat, majd pár óra múlva, ha kivesszük és bekapcsoljuk újra működni fog, mert ugye a rizsszemek jól szívják a nedvességet.

Ez az állítás részben igaz is, hiszen rizsszemek tényleg remekül fel tudják szívni azt a nedvességet, amivel érintkeznek, éppen ezért a telefon külsején lévő cseppekkel semmi gondjuk nem fog akadni, de ami a belsejében van az már más kérdés. Sajnos a belső alkatrészek, amik igazán fontosak sérülni fognak, hiszen ahhoz nem férnek hozzá sehogysem és nem tudják őket ezáltal kiszárítani. A másik nagyon nagy hátránya a rizsnek, hogy porosodik, hiszen a zacskóban is szoktunk látni kis porszemeket, vagy rizs szemeket, ugyanígy, ha kiöntjük és a mobilunk közelébe kerülve a porszemek károsíthatják a belső alkatrészeket.

Ezenkívül még ezer más módszer is eszünkbe juthat amikor hirtelen szeretnénk megjavítani a beázott telefonunkat, akár a radiátor, hajszárító, vagy csak simán a telefon megrázása, viszont a legcélravezetőbb mégis, ha minél hamarabb szakemberhez visszük készülékünket, mert az idő itt a kulcs és minél tovább ázik a telefon annál nehezebb megjavítani a drága mobilokat.

Hasonló bejegyzések

2023. 3. 24.

Újra lesz TouchID az iPhone készülékekben?

Évek óta vitatott kérdés, hogy az Apple gyártói által kedvelt FaceID képes-e felülmúlni a jól bevált ujjlenyomatolvasó rendszert. A 2017-ben debütált technológia sokak tetszését elnyerte, vannak azonban, akik hiányolják az ujjlenyomatolvasót, amit már az Iphone 8 óta nem láthatunk.  Ez persze nem jelenti, hogy örökre búcsút kell mondanunk a TouchID-nak, mostanában ugyanis azt rebesgetik, hogy […]

Elolvasom
2022. 9. 1.

Nincs wifi az iPhone készülékemen

  Többször előfordul hibaként iPhone tulajdonosoknál, hogy nem tudnak rákapcsolódni telefonjukkal egy Wifi hálózatra sem, ilyenkor sajnos csak a mobilinternetet lehet használni, ami azért hosszútávon elég költséges és nem elég hatékony lehet, de akkor mégis mit tehetünk? Előszöris ellenőrizd, hogy biztosan a telefonnal van a probléma és a többi eszközöd tud-e csatlakozni az internetre, ha […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.