+36 70 369 44 78

Blog

Egy hiba miatt bárki lehallgathatta iPhone készüléked

Egy hiba miatt bárki lehallgathatta iPhone készüléked

Letiltotta az Apple a Face Time csoportos hívás funkcióját, ami a kémkedésért felelős. A 9to5Mac vette észre azt a bugot, ami lehetővé tette, hogy bárki elindítsa egy partner kameráját anélkül, hogy az beleegyezett volna – akár híváson kívül is. A hiba lehetőséget adott arra, hogy a programon keresztül bárki kémkedhessen mások után; már hívás közben elindította a hívott fél mikrofonját, és ha az megnyomta a telefon vagy iPad kikapcsoló gombját, amivel el lehet csendesíteni a csengést, akkor a videó is bekapcsolt.

Azonnali hatállyal leállította a Face Time csoportos hívások funkcióját az Apple. Újra elérhető lesz, ha sikerült eltávolítani a rendszerből azt a bugot, ami lehetővé tette, hogy bárki belehallgathasson vagy belenézhessen a hívott fél környezetébe anélkül, hogy az felvette volna a hívást. A rendszerhiba valamiért elindította a mikrofont és a kamerát is akár, jóval azelőtt, hogy a felkeresett felhasználó belegyezett volna – fogalmaz a The Guardian.

Ez a gixer  azért is kellemetlen a cupertinoiaknak, mert mindig is büszkék voltak arra, hogy mennyire nincsenek problémáik az adatbiztonsággal. Ez legtöbbször így is van, de éppen a nemrég megrendezett CES konferencia közelében kihelyezett óriásplakáton trollkodták meg a Google-t és az Amazont és hirdették, hogy ami az iPhone-onodon történik, az az iPhone-odon is marad…. jelenleg ez kicsit kapufa.

Hasonló bejegyzések

2019. 7. 23.

Videón az idei iPhone modellek!

Ahogy közeledik az idei iPhone készülékek bemutatásának időpontja, egyre több és egyre részletesebb info és hír lát napvilágot velük kapcsolatban. Jóllehet ezek java része fenntartásokkal kezelendő pletyka, de valljuk be, hogy az Apple – és a többi gyártó – már évek óta egyre nehezebben tud meglepetést okozni a felhasználóknak a sok szivárogtatás miatt. Ezúttal már […]

Elolvasom
2019. 7. 16.

Budapestre érkezik az Apple társalapítója

Idén október 30-án látogat a fővárosba Steve Wozniak, az Apple társalapítója. A szakmában csak Woz-ként emlegetett mérnök 1976-ban alapította a néhai Steve Jobs-al az Apple Computer Inc. vállalatot és tervezte meg gyakorlatilag az első személyi számítógépet, melyet elég volt rákötni egy monitorra, csatlakoztatni egy klaviatúrát és már mehetett is buli. Még abban az évben piacra […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.