+36 70 369 44 78

Blog

Egy hiba miatt bárki lehallgathatta iPhone készüléked

Egy hiba miatt bárki lehallgathatta iPhone készüléked

Letiltotta az Apple a Face Time csoportos hívás funkcióját, ami a kémkedésért felelős. A 9to5Mac vette észre azt a bugot, ami lehetővé tette, hogy bárki elindítsa egy partner kameráját anélkül, hogy az beleegyezett volna – akár híváson kívül is. A hiba lehetőséget adott arra, hogy a programon keresztül bárki kémkedhessen mások után; már hívás közben elindította a hívott fél mikrofonját, és ha az megnyomta a telefon vagy iPad kikapcsoló gombját, amivel el lehet csendesíteni a csengést, akkor a videó is bekapcsolt.

Azonnali hatállyal leállította a Face Time csoportos hívások funkcióját az Apple. Újra elérhető lesz, ha sikerült eltávolítani a rendszerből azt a bugot, ami lehetővé tette, hogy bárki belehallgathasson vagy belenézhessen a hívott fél környezetébe anélkül, hogy az felvette volna a hívást. A rendszerhiba valamiért elindította a mikrofont és a kamerát is akár, jóval azelőtt, hogy a felkeresett felhasználó belegyezett volna – fogalmaz a The Guardian.

Ez a gixer  azért is kellemetlen a cupertinoiaknak, mert mindig is büszkék voltak arra, hogy mennyire nincsenek problémáik az adatbiztonsággal. Ez legtöbbször így is van, de éppen a nemrég megrendezett CES konferencia közelében kihelyezett óriásplakáton trollkodták meg a Google-t és az Amazont és hirdették, hogy ami az iPhone-onodon történik, az az iPhone-odon is marad…. jelenleg ez kicsit kapufa.

Hasonló bejegyzések

2023. 7. 5.

iCloud minden Apple készülékedre!

Azt kérdezed, miért éri meg számítástechnikai eszközeidet kizárólag Apple termékekre cserélned? Miért vegyél az iPhone mellé iPad- et, és ha már itt tartunk, miért jobb a Mac gép bármely másfajta laptopnál?  A válasz egyszerű: iCloud. Ez az Apple saját internetes tároló-szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy az összes OS és iOS eszközödet összehangold; segítségével csaknem minden […]

Elolvasom
2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.