+36 70 369 44 78

Blog

Egy hiba miatt bárki lehallgathatta iPhone készüléked

Egy hiba miatt bárki lehallgathatta iPhone készüléked

Letiltotta az Apple a Face Time csoportos hívás funkcióját, ami a kémkedésért felelős. A 9to5Mac vette észre azt a bugot, ami lehetővé tette, hogy bárki elindítsa egy partner kameráját anélkül, hogy az beleegyezett volna – akár híváson kívül is. A hiba lehetőséget adott arra, hogy a programon keresztül bárki kémkedhessen mások után; már hívás közben elindította a hívott fél mikrofonját, és ha az megnyomta a telefon vagy iPad kikapcsoló gombját, amivel el lehet csendesíteni a csengést, akkor a videó is bekapcsolt.

Azonnali hatállyal leállította a Face Time csoportos hívások funkcióját az Apple. Újra elérhető lesz, ha sikerült eltávolítani a rendszerből azt a bugot, ami lehetővé tette, hogy bárki belehallgathasson vagy belenézhessen a hívott fél környezetébe anélkül, hogy az felvette volna a hívást. A rendszerhiba valamiért elindította a mikrofont és a kamerát is akár, jóval azelőtt, hogy a felkeresett felhasználó belegyezett volna – fogalmaz a The Guardian.

Ez a gixer  azért is kellemetlen a cupertinoiaknak, mert mindig is büszkék voltak arra, hogy mennyire nincsenek problémáik az adatbiztonsággal. Ez legtöbbször így is van, de éppen a nemrég megrendezett CES konferencia közelében kihelyezett óriásplakáton trollkodták meg a Google-t és az Amazont és hirdették, hogy ami az iPhone-onodon történik, az az iPhone-odon is marad…. jelenleg ez kicsit kapufa.

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.