+36 70 369 44 78

Blog

Ezt gondolja az Apple az egységes töltő-szabványról

Ezt gondolja az Apple az egységes töltő-szabványról

Már az európai parlamentben is téma a telefongyártók töltőinek egységesítése. Ez nem csupán a fogyasztók életét könnyítené meg, de döntéshozók szerint az évi 51 ezer tonna elektronikai hulladék visszaszorítását is segítené.

Az Apple erre adott válasza viszont az, hogy ez a lépés részükről sokkal több elektronikai szemetet eredményezne. Jelenleg több mint egymilliárd készülék használja a még az USB-C előtt bevezetett Lightning csatlakozót és ha az EP rábólint akkor az Apple-nek is át kéne állnia a jelenlegi androidos telefonoknál már megszokott aljzatra, ami több millió felhasználót érintene.

Az Apple szerint az egységesítés eredményeként lehet, hogy a felhasználóknak többet kellene várni a technológiai újításokra.
Egyébként amíg 2009-ben még megközelítőleg 30 féle csatlakozótípus volt a piacon, addig gyakorlatilag mára a Lightning, az USB-C és a microUSB fedik le azt.

 

Hasonló bejegyzések

2023. 7. 5.

iCloud minden Apple készülékedre!

Azt kérdezed, miért éri meg számítástechnikai eszközeidet kizárólag Apple termékekre cserélned? Miért vegyél az iPhone mellé iPad- et, és ha már itt tartunk, miért jobb a Mac gép bármely másfajta laptopnál?  A válasz egyszerű: iCloud. Ez az Apple saját internetes tároló-szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy az összes OS és iOS eszközödet összehangold; segítségével csaknem minden […]

Elolvasom
2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.