+36 70 369 44 78

Blog

TOP 5 leggyakoribb iPhone hibajelenség

TOP 5 leggyakoribb iPhone hibajelenség

Összeszedtük nektek azokat a hibajelenségeket, amelyekkel a legtöbbet találkozunk nap, mint nap szervizünkben.

Te tudod, hogy mire kell figyelned az iPhone – od használata során és mikor kell rögtön szakszervizhez fordulnod? Most azt is eláruljuk, hogy melyik hibajelenség milyen problémára enged következtetni.

Ezekkel a problémákkal fordultok hozzánk a leggyakrabban,

 1. Akkumulátor

A problémák koronázatlan királynője a rossz akkumulátor. A leggyakrabban azt a panaszt halljuk, hogy hálózati töltő nélkül pár percet vagy maximum fél órát bír a készülék vagy legrosszabb esetben nem tudjátok bekapcsolni sem töltő nélkül. Esetleg már a kijelző kiemelkedik a keretből az akksi felpúposodása miatt.

Mik azok a jelek, amiből arra lehet következtetni, hogy az iPhone akkumulátora cserére szorul:

 • Csak nagyon lassan lehet feltölteni a készüléket
 • Erősen elhasználódott akkumulátornál gyakran előfordul, hogy nem lehet 100%-ig tölteni
 • A készenléti idő drasztikusan lecsökken, rosszabb esetben melegszik, kikapcsol vagy éppen nem lehet bekapcsolni

Alapvetően az akkumulátorokat 2 évre, valamint maximum 300 töltési/merítési ciklus kapacitásra tervezik. A töltési/merítési ciklus előbb is elérhető intenzív használat mellett, ezért érdemes figyelni a jeleket.

Fontos, hogy a cserét csak megfelelő szakember hajthatja végre, ezért, ha a fenti jelek közül akár egyet is tapasztalsz hozd be hozzánk a készülékedet és mi megjavítjuk.

Akkumulátor csere árainkat itt találod

 1. Törés, karcolódás

A második leggyakoribb meghibásodás az iPhone készülékeknél a kijelző törése, repedése, de ez az üveghátlappal is előfordulhat. A használat során sajnos előfordul, hogy óvatlanul leejtjük vagy megkarcoljuk a telefonunkat bármennyire is vigyázunk rá.

A kijelző esetében általában a képernyő kijelzése, érintése működik, viszont előfordulhat, hogy megsérül az érintő felület és nem érzékel egyáltalán, vagy csak kéken világít. A legritkább eset, ha sárga vagy színes foltok jelennek meg, ezt a jelenséget a készülékház deformációja vagy egyéb mechanikai hatások érték a telefont.

Amennyiben összetört a kijelző vagy a hátlap a cserét mindenképpen gyári alkatrészekkel kell végrehajtani a felhasználói élmény megőrzése érdekében. A Carecity szervizében csak gyári alkatrészek kerülnek beépítésre.

Kijelző csere árainkat itt találod.
Hátlapi üvegcsere áraink itt találod.

 1. Probléma a mikrofonnal, hangszóróval

A harmadik helyre a mikrofonnal, hangszóróval kapcsolatos problémák kerültek.

Melyik jel milyen hibára utal?

 • Telefonálás során halkan hallod a másik felet, akkor lehetséges, hogy eltömíti a védőrácsot valamilyen szennyeződés
 • Vagy éppen ellenkezőleg, téged nem hallanak, akkor a mikrofon az elsődleges, amit tesztelni kell
 • Ha telefonálás során nem hallod a beszélgetőpartnered, akkor a beszédhangszóró nem működik megfelelően
 • Nem hallod a zenéket vagy nem csörög? Ebben az esetben a csengőhangszórónál kell keresni a hibát
 • Nem rögzít az iPhone hangot, de telefonálni tudsz vele vagy pont fordítva tapasztalod a jelenséget, akkor az Audio IC hibásodott meg

Bármelyik probléma is áll fenn, házilag nem tudod megfelelően kezelni, érdemes bevizsgáltatni a készüléket.

Audio IC csere árainkat itt találod.
Beszédhangszóró csere árainkat itt találod.

 

 1. Alaplapi hiba

Az utolsó előtti dobogós helyet az alaplapi hibák nyerték meg. A készülék legfontosabb alkatrészének számít az alaplap, amire egyfajta alvázként csatlakoznak a különféle funkciókat ellátó alkatrészek. Szerencsére meghibásodás esetén az alaplap számos esetben javítható, vagy akár cserélhető. Abban az esetben, ha beázott, nem tudod bekapcsolni, látványosan elhajlott vagy egyéb probléma áll fent érdemes bevizsgáltatnod az iPhone alaplapját.

Alaplapi javításaink árát itt találod.

 

 1. Csatlakozók

Végül a sort a dock csatlakozók, töltőcsatlakozók és headset csatlakozók zárják.

Ha a készülék teljesen néma esetleg nem tölt vagy kihangosítva lehet csak telefonálni, akkor a dock csatlakozó is lehet hibás, ezért érdemes elsőkörben teljeskörűen kitisztítani. Illetve, ha ezután is fent áll a probléma akkor cserélni.

A töltő és headset csatlakozók esetében egy idő után nem megy bele rendesen a csatlakozó, kontakthiba lép fel, rosszabb esetben ez a piszok megköti a nedvességet és oxidációt idéz elő. Ezért fontos, hogy ha a tisztítás a területen nem oldja meg a hibajelenséget, akkor vidd iPhone szervizbe és kérj szakszerű segítséget.

Dock cseréjének árait itt találod.
Dock csatlakozó cseréjének árait itt találod.

 

Hasonló bejegyzések

2023. 7. 5.

iCloud minden Apple készülékedre!

Azt kérdezed, miért éri meg számítástechnikai eszközeidet kizárólag Apple termékekre cserélned? Miért vegyél az iPhone mellé iPad- et, és ha már itt tartunk, miért jobb a Mac gép bármely másfajta laptopnál?  A válasz egyszerű: iCloud. Ez az Apple saját internetes tároló-szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy az összes OS és iOS eszközödet összehangold; segítségével csaknem minden […]

Elolvasom
2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.