+36 70 369 44 78

Blog

Miért érdemes beázáskor ultrahangos tisztításra vinni iPhone készüléked?

Miért érdemes beázáskor ultrahangos tisztításra vinni iPhone készüléked?

Ázott már be iPhone készüléked, esetleg jelenleg is ezzel a problémával nézel szembe? Ha mindig is érdekelt miért érdemes beázáskor ultrahangos tisztításra vinni iPhone készüléked, vagy csak kíváncsi vagy, hogy mi történik bajba jutott telefonoddal miután gondjainkra bízod olvass tovább.

Előző cikkünkben lerántottuk a leplet az iPhone készülékek vízállóságáról. IP67 és IP68 – as szabvánnyal rendelkeznek, tehát korlátozottan vízálló készülékekről beszélünk. Ezáltal a beázás veszélye valós probléma, hiszen sokan ennek ellenére víz alá merítik, kádba ejtik, esetleg leöntik szeretett okostelefonjukat. Sőt előfordulhat, hogy fizikailag nem érte víz a telefont, mégis beázás jeleit mutatja. Ezt sajnos a fürdőszobában keletkező magas páratartalom okozza, ha esetleg magunkkal visszük tusolás, fürdés közben.

Mit tegyek, ha beázott iPhone készülékem?

A legfontosabb, hogy a készülék áramtalanítva legyen, ezzel megakadályozva a zárlat fellépését, valamint elkerüljük a további alkatrészek meghibásodását. Ezután, amint lehet a szerviz felkeresése a következő lépés. Az idő nagyon fontos tényező ebben az esetben, mert csak a beázást követő körülbelül 72 óráig van garancia arra, hogy a készülék megmenthető. A legnépszerűbb és leggyakrabban alkalmazott házi praktika, a beázott telefon rizsbe tétele, nos a rizs valóban finom köret sajtok, húsok mellé, viszont az Apple készülékek javításához, vízelvonásához nem ajánlott. Néhány esetben a rizspor a keményítő tartalma miatt további károkat okozhat vagy beleragadhatnak a rizsszemek a csatlakozókba.

Hogyan zajlik az ultrahangos tisztítás?

Első sorban a beázott iPhone készülék alkatrészekre szerelése a feladat ezért fontos, hogy szakember végezze el a tisztítást.Ezután a készülék legérzékenyebb része következik az alaplap, tehát nagyfrekvenciájú hanghullámok segítségével eltávolítjuk a lerakódott oxidréteget. Ilyenkor az ultrahang rezgések következtében folyadékból gáz halmazállapotú anyag keletkezik, ami buborékká alakul és fellazítja az alaplapra rakódott szennyeződést. Végül PCC tisztítással fejezzük be a folyamatot, hogy elkerülhessük a később felbukkanó hibaforrásokat.Utolsó lépése a folyamatnak, mielőtt tökéletesen elviszi szervizünkből a készüléket boldog tulajdonosa alapos tesztelésnek vetjük alá.

Miért érdemes beázáskor ultrahangos tisztításra vinni iPhone készüléked? Azért fontos, mert így minden korrodációt, lerakódott koszt vagy esetlegesen ragacsos italt eltudunk távolítani a készülék alkatrészei közül. Ezáltal lecsökkentjük a lehetőséget, hogy a későbbiekben a beázás okozta hibajelenségek fellépjenek, a korrózió tovább terjedjen.

Forrás: Smartclinic

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.