+36 70 369 44 78

Blog

Nagymenő és mini nagymenő

Nagymenő és mini nagymenő

Végre elérkezett a várva várt pillanat, amelyre izgatottan vártunk, bemutatásra került az iPhone 12 termékcsalád. A jól bevált online event mellett döntött az Apple az új készülékek debütálásához is. Kis csúszással, de végre megérkezett a nagyérdemű elé is.  Az új termékcsalád tagjai: iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro és Pro Max.

Az elit brigád minden tagja 5G támogatást hordozza magában, valamint a leggyorsabb okostelefonchippel rendelkezik az A14 – el. Teljes előlapos OLED kijelzővel büszkélkedhetnek, illetve egy úgynevezett „ceramic shield” anyag borítja a kijelzőt. Ezen felül a kamerák is fejlődtek és most már éjszaka is csodás fotókat lehet lőni velük.

Mi is az a Ceramic Shield?

Az Apple fokozni kívánta a biztonságot, hiszen eddigis az iPhone rendelkezett az okostelefonok világában a legerősebb üvegborítással. Ezt túlszárnyalván képbe hoztak egy új anyagot, a nanoméretű kerámiakristálykat. Az üveg belső szerkezetébe nanoméretű kerámiakristályok kerültek beépítésre, melyek keményebbek a fémnél is. Egy apró bökkenő volt az anyaggal, hogy nem átlátszó kerámia. A kristályok típusát és mértékét beállítva sikerült az Applenek alkotni egy egyedülálló, szuper ellenálló anyagot. Nem csak azért bírja az új iPhone termékcsalád a leejtést jobban, mint az elődiek, hanem azért is, mert a kijelző egy síkba került a telefon szélével. A korábbi modellekhez képest az Apple szerint a Ceramic Shield segítségével négyszer olyan jól fogja bírni az új.

A nagymenő

6,1 hüvelykes kijelző mérettel rendelkezik, ami 1170 x 2532 pixeles felbontást jelent OLED kijelzővel, valamint mindösszesen 162 grammot nyom. Az üzemideje növekedett a korábbi modellekhez képest, most már akár 17 órán át is képes teljesíteni kedvenc iPhone készülékünk offline módban. Ha pedig videólejátszásra használnánk elméletileg 11 órán át élvezhetjük kedvenc Netflix sorozatunkat. 5 szín közül választhatunk, a jól megszokott fekete, fehér, Product (RED) kiadások mellett zöldben és kékben is beszerezhetjük.

Vízállóság terén a legjobb besorolást kapta, amivel csak Apple készülék rendelkezhet ez pedig nem más, mint az IP68, tehát 6 méteres mélységig és legfeljebb 30 percig tökéletesen bírja a merülést. Már a bemutató előtti kis AR – ből is sejthető volt, hogy 5G támogatottságot is magában hordoz a készülék. Valamint Dual SIM – el rendelkeznek az iPhone 12 készülékek nano és eSIM használata egyidejűleg kivitelezhető.

Az induló ár 64 GB esetén 349.000 Ft, még a legdrágább iPhone 12 konstrukció a 256 Gb – os készülék 415.990 Ft – ba kerül.

A mini nagymenő

Az Apple szerint a világ legkisebb, legkönnyebb 5G képes mobilja. 5,4 hüvelykes mérettel büszkélkedhet, ezzel pedig megnyerte a jelenleg piacon levő iPhone készülékek között a legkisebb címet. Pontosan 133 grammal és 131,5 x 64,2 x 7,4 milliméterrel rendelkezik. A kijelző OLED és Super Retina XDR – technológiával rendelkezik, mint az összes iPhone 12 család tagja. A többi paramétere, mint a kamera, vízállósága megegyezik az iPhone 12 – vel és ez mellett ugyanabban az 5 színben lesz elérhető.

A kezdő ár 64 GB – os tárhely esetén 299.990 Ft. Ha már nagyobb tárhelyre van szükségünk, azaz 128 GB – ra akko 321.990 Ft – ot kell kifizetni a készülékért. Még a 256 GB – os iPhone 12 esetében az induló ár 365.990 Ft lesz. És ez kizárólag maga a készülék, ehhez csatlakozik a vezeték nélküli töltő vásárlás, a töltőfej egyéb szolgáltatások és védő eszközök.

Hiányzó töltőfej

Amennyiben azon gondolkozol, hogy idén mindenképpen lecseréled a régi készülékedet az egyik iPhone 12 – re mindenképpen számolnod kell egy fontos tényezővel. A termék dobozában többé nem találsz töltőfejet. Az Apple környezetvédelmi okokra hivatkozva többé nem ad az új készülékekhez. Magán az okostelefonon kívül egy USB C és lightning végű kábel fog rád várni.

Forrás: Apple

Hasonló bejegyzések

2022. 10. 28.

Régi Apple géped újra használható lehet?

Nagyon sokszor akár 10 éves számítógépeket is tökéletesen lehet használni a mindennapokban. Most adok pár jótanácsot mitől lesz újra használható a régi számítógéped! Memória bővítése  A régi apple gépekben 2-4gb memória van, de ezt akár a duplájára is lehet emelni vagy még tovább és ez a teljesítményben is jelentős változást fog hozni. Korszerű tárhely  Másik […]

Elolvasom
2022. 9. 27.

5 legjobb funkció, amit az Apple idei frissítése hozott

Mostanra már biztosan sokatoknak sikerült lefrissíteni a legújabb verziót, de most egy gyors összefoglalóban megmutatjuk miről is szól pontosan.  1.Teljesen személyre szabható zároltképernyő Az első ami azonnal szembe tűnik az a zároltképernyő, teljesen új külsőt kapott, amit mostmár személyre szabhatunk az idő betűtípusától kezdve a widgetek-ig. 2.Képből kivághatunk alakokat A következő személyes kedvencem a mostantól […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone javítására szakosodott szervize.