+36 70 369 44 78

Blog

Nagymenő és mini nagymenő

Nagymenő és mini nagymenő

Végre elérkezett a várva várt pillanat, amelyre izgatottan vártunk, bemutatásra került az iPhone 12 termékcsalád. A jól bevált online event mellett döntött az Apple az új készülékek debütálásához is. Kis csúszással, de végre megérkezett a nagyérdemű elé is.  Az új termékcsalád tagjai: iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro és Pro Max.

Az elit brigád minden tagja 5G támogatást hordozza magában, valamint a leggyorsabb okostelefonchippel rendelkezik az A14 – el. Teljes előlapos OLED kijelzővel büszkélkedhetnek, illetve egy úgynevezett „ceramic shield” anyag borítja a kijelzőt. Ezen felül a kamerák is fejlődtek és most már éjszaka is csodás fotókat lehet lőni velük.

Mi is az a Ceramic Shield?

Az Apple fokozni kívánta a biztonságot, hiszen eddigis az iPhone rendelkezett az okostelefonok világában a legerősebb üvegborítással. Ezt túlszárnyalván képbe hoztak egy új anyagot, a nanoméretű kerámiakristálykat. Az üveg belső szerkezetébe nanoméretű kerámiakristályok kerültek beépítésre, melyek keményebbek a fémnél is. Egy apró bökkenő volt az anyaggal, hogy nem átlátszó kerámia. A kristályok típusát és mértékét beállítva sikerült az Applenek alkotni egy egyedülálló, szuper ellenálló anyagot. Nem csak azért bírja az új iPhone termékcsalád a leejtést jobban, mint az elődiek, hanem azért is, mert a kijelző egy síkba került a telefon szélével. A korábbi modellekhez képest az Apple szerint a Ceramic Shield segítségével négyszer olyan jól fogja bírni az új.

A nagymenő

6,1 hüvelykes kijelző mérettel rendelkezik, ami 1170 x 2532 pixeles felbontást jelent OLED kijelzővel, valamint mindösszesen 162 grammot nyom. Az üzemideje növekedett a korábbi modellekhez képest, most már akár 17 órán át is képes teljesíteni kedvenc iPhone készülékünk offline módban. Ha pedig videólejátszásra használnánk elméletileg 11 órán át élvezhetjük kedvenc Netflix sorozatunkat. 5 szín közül választhatunk, a jól megszokott fekete, fehér, Product (RED) kiadások mellett zöldben és kékben is beszerezhetjük.

Vízállóság terén a legjobb besorolást kapta, amivel csak Apple készülék rendelkezhet ez pedig nem más, mint az IP68, tehát 6 méteres mélységig és legfeljebb 30 percig tökéletesen bírja a merülést. Már a bemutató előtti kis AR – ből is sejthető volt, hogy 5G támogatottságot is magában hordoz a készülék. Valamint Dual SIM – el rendelkeznek az iPhone 12 készülékek nano és eSIM használata egyidejűleg kivitelezhető.

Az induló ár 64 GB esetén 349.000 Ft, még a legdrágább iPhone 12 konstrukció a 256 Gb – os készülék 415.990 Ft – ba kerül.

A mini nagymenő

Az Apple szerint a világ legkisebb, legkönnyebb 5G képes mobilja. 5,4 hüvelykes mérettel büszkélkedhet, ezzel pedig megnyerte a jelenleg piacon levő iPhone készülékek között a legkisebb címet. Pontosan 133 grammal és 131,5 x 64,2 x 7,4 milliméterrel rendelkezik. A kijelző OLED és Super Retina XDR – technológiával rendelkezik, mint az összes iPhone 12 család tagja. A többi paramétere, mint a kamera, vízállósága megegyezik az iPhone 12 – vel és ez mellett ugyanabban az 5 színben lesz elérhető.

A kezdő ár 64 GB – os tárhely esetén 299.990 Ft. Ha már nagyobb tárhelyre van szükségünk, azaz 128 GB – ra akko 321.990 Ft – ot kell kifizetni a készülékért. Még a 256 GB – os iPhone 12 esetében az induló ár 365.990 Ft lesz. És ez kizárólag maga a készülék, ehhez csatlakozik a vezeték nélküli töltő vásárlás, a töltőfej egyéb szolgáltatások és védő eszközök.

Hiányzó töltőfej

Amennyiben azon gondolkozol, hogy idén mindenképpen lecseréled a régi készülékedet az egyik iPhone 12 – re mindenképpen számolnod kell egy fontos tényezővel. A termék dobozában többé nem találsz töltőfejet. Az Apple környezetvédelmi okokra hivatkozva többé nem ad az új készülékekhez. Magán az okostelefonon kívül egy USB C és lightning végű kábel fog rád várni.

Forrás: Apple

Hasonló bejegyzések

2023. 5. 30.

Első Apple múzeum Budapesten

Hallottál már a múzeumról, ahol az Apple evolúcióját követjük nyomon? Kíváncsi vagy a ma forgalmazott készülékek őseire és a cég példaértékű teljesítményeire? Ha igen, akkor a Carecity-ben jó helyen jársz!   Számunkra lenyűgöző mindaz, amit az Apple ez idáig elért. Speciális múzeumunkkal szeretnénk kifejezni tiszteletünket és másokkal is megismertetni ezeket a sikereket. Az egykori termékek, amik […]

Elolvasom
2023. 5. 2.

Ezért nem jár töltőadapter az új készülékedhez!

 Sokakban felháborodást keltett, hogy az iPhone legutóbbi szériái mellé már nem kaphatunk töltőadaptert. Nem csoda, hogy az eddig elégedett vásárlók, akik a telefon mellé automatikusan járó fülhallgatóhoz és töltőfelszereléshez szoktak, azok most úgy érzik, hogy az Apple cserben hagyta őket. Sajnos kevesen gondolkoznak el azon, mi lehet a döntés hátterében, pedig nincs szó másról, mint […]

Elolvasom

Kik vagyunk?

Magyarország 1. kifejezetten iPhone, Mac és Apple Watch javítására szakosodott szervize.